Skip to main content
Božić

OBAVEZNO ISPOŠTUJTE: Danas počinje Božićni post, a EVO šta morate da uradite kako biste izbegli GREH!

Foto: Profimedia
Ovako je ispravno!

Božićni post je poslednji post ove godine, koji počinje 28. novembra i traje do 6. januara, odnosno do Božića. Post nikada nije namenjen samo uzdržavanju od hrane, on je tu kako bismo očistili čitavo svoje biće, od loših misli i emocija, a namenjen je i da kod ljudi probudi svest o tome koliko je bitno pomagati drugima.

ŽELIMO JOŠ DECE! Seka OTKRILA ZA SD: Majčinstvo me je promenilo - Jakov je moja NAJVEĆA RADOST! (FOTO)

Božićni post zabranjuje određenu vrstu hrane. Posebno treba isključiti iz ishrane: jaja, mleko i mlečne proizvode, meso, a nekoliko dana i ribu. Da budemo precizniji, pričamo o ponedeljku, sredi i petku. Ovih dana jedite samo biljnu hranu bez ulja.

Do 19. decembra, utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom možete jesti ribu i biljno ulje. Subotom i nedeljom, osim ribe, možete priuštiti malo vina.

U periodu od 2. do 6. januara, božićni post postaje strožiji. Tokom ovog perioda ne treba jesti ribu ili piti vino.

Evo zašto je sreća kada roda sleti na vaš krov - i nema veze sa bebama!

Pažljivo sa mislima i delima!

Ako tokom božićnog posta 2017. godine planirate samo da ograničite konzumiranje hrane, to će biti normalna dijeta. Glavno značenje bilo kojeg posta je rad na sebi. Posebno treba razmišljati samo o dobrim delima i pozitivnim mislima, pokušati da se ne ljutite ili iritirate, ali i da čitate duhovnu literaturu.

PROCURILE INFORMACIJE? Vest da Megan Markl nosi BLIZANAČKU TRUDNOĆU obustavila KLAĐENJE!

Pored toga, sveštenici savetuju da se tokom ovog perioda molite, oprostite onima koji su vas uvredili i ne dozvoljavate negativne misli.

Ako planirate da postite, dobro je unapred pripremiti telo. Nedelju dana pre posta, izbacite meso iz obroka, a tri dana pre početka - mlečne proizvode. Tako će vaše telo mnogo lakše podneti dane posta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd