fbpx
Skip to main content
porodica

ODMAH POSLE POROĐAJA: Francuskinje izgledaju SAVRŠENO kada beba DOĐE, a trik je u JEDNOJ stvari!

Foto: Profimedia
Svaka trudinica mora da zna!

Kada bi sve žene posle porođaja tretirali kao one u Francuskoj, natalitet bi sigurno bio mnogo veći, jer bi dame bile zadovoljnije. Evo u čemu je tajna dobrog izgleda Francuskinja posle porođaja. U većini zemalja, žene su, po otpuštanju iz porodilišta, prepuštene same sebi, pa nisu u prilici da sa stručnim licima razgovaraju o problemima vazanim za svoje telo, koji se javljaju nakon porođaja.

NE SHVATAJTE OVU ULOGU OLAKO! 7 najčešćih grešaka koje VENČANE KUME prave!

U Francuskoj, s druge strane, porodilje obavezno posećuju ginekologa u toku prvog meseca nakon porođaja, pa mogu da se požale stručnjacima na eventualne poteškoće i bolove. Uz to, one, u proseku, dvanaest sati provedu u razgovoru s postnatalnim fizioterapeutom, koji je specijalizovan za rehabilitaciju karličnog područja i abdominalnih mišića.

Beba
Beba
Foto: Profimedia

- Razgovaramo o tome kako da se oporaviti perineum i kako da se poboljša seksualni život - objasnio je Džejms Turgis, francuski fizioterapeut i vlasnik privatne klinike u Londonu.

On dodaje da se abdominalni mišići redovno pregledaju, za slučaj da je došlo do bilo kakvih oštećenja, a ženama se propisuju i određene vežbe za ovaj deo tela.

Ako želite bebu, evo koje je NAJBOLJE doba dana i godine ZA SEKS

Iako je normalno da se koža na stomaku opusti u prvim mesecima nakon što je beba došla na svet, kod nekih žena stomačić posle porođaja dobija karakterističan izgled: formira se pojas masnih naslaga podeljen na dva viseća dela.

Ovaj drugi slučaj je znak da se abdominalni mišići nisu vratili u pređašnji položaj. Ovo stanje naziva se abdominalna dijastaza, a u većini zemalja se ne kontroliše. Uz to što dijastaza izaziva neatraktivan izgled stomaka, ona, ukoliko se ne leči, dovodi do većih problema – nevoljnog mokrenja i bolova u donjem delu leđa.

Štaviše, fizička aktivnost u vreme razvoja abdominalne dijastaze može izazvati dalje poteškoće.

VI STE ODGOVORNI: Evo zašto je vaša beba LEVORUKA!

porodica
porodica
Foto: Profimedia/ilustracija

- Ako se mišići stomaka nisu vratili u pređašnji položaj, mišići karličnog dna nemaju pravilan oslonac - kaže Marija Eliot, fizioterapeutkinja koja vodi londonski centar “SimplyWomansHealth”.

- Mnogo žena koje su bile u formi pre porođaja smatraju da su njihovi mišići dovoljno snažni i odlaze na trčanje ili vežbanje, zbog čega nastaju problemi poput stresnog nevoljnog mokrenja - dodaje Eliot.

STIŽU RODE U ROZE BOJI! Evo liste najlepših srpskih RETRO IMENA! Izaberite neko od OVIH i nećete pogrešiti!

Kako objašnjava, u tom stanju čak i jednostavni čučnjevi mogu da dovedu do toga da se abdominalni mišići još više udalje.

- U Francuskoj, ženama se najpre pomaže u jačanju mišića karličnog dna (kegelovim vežbama) i približavanju abdominalnih mišića. Tek kada se ovo postigne, žena može da počne s vežbama za stomak - kaže Marija Eliot.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Istina's picture

Istina

Francuskinje ne jedu za dvoje tokom trudnoće, uopšte je ovde (živim u Francuskoj) nevaspitano prežderavati se, ali naravno ima izuzetaka. A radi se takodje i takvom tipu žena, koje su mršavije i bez oblina, sa dečačkom gradjom. Ako vam je za utehu, loše i rano stare.

3 | 0

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd