fbpx
Skip to main content
Čišćenje

SKIDA ŽUTE MRLJE SA PLASTIKE: Napravite ovu SMESU, idealna je za čišćenje PVC VRATA, prozora i sličnih materijala

Foto: Profimedia
Olakšajte sebi muke...

Jesen se bliži, što znači i da je vreme za generalno spremanje kuća. Očistite svoj dom i pripremite ga za zimu, da vam bude što prijatnije u njemu. Ovo naravno znači i da biste trebali da iz njega izbacite sve ono što vam više ne služi. 

Poseban problem kod čišćenja su plastični predmeti i površine koje vremenom menjaju boju, ali postoji način da ih očistite. 

Povišeni LEUKOCITI, sniženi MONOCITI: Evo kako da SAMI TUMAČITE nalaz KRVNE SLIKE, obratite pažnju

Povišeni LEUKOCITI, sniženi MONOCITI: Evo kako da SAMI TUMAČITE nalaz KRVNE SLIKE, obratite pažnju

ZLATNO MLEKO OPORAVALJA ORGANIZAM: Pripremite recept koji je pravi MELEM za kosti, kičmu i sve organe

ZLATNO MLEKO OPORAVALJA ORGANIZAM: Pripremite recept koji je pravi MELEM za kosti, kičmu i sve organe

Pre nego što krenete u akciju uklanjanja žutih tragova sa plastike potrebno je da pripremite posudu koju ćete kasnije napuniti vodom, sredstva za pranje, meku tkaninu kojom ćete utrljavati sredstva na plastičnu površinu, suve peškire, četkice za zube i gumene rukavice kojima ćete zaštititi svoju kožu.

čišćenje
čišćenje
Foto: Profimedia

Kako skinuti žutilo s plastike različitim sredstvima

Ukoliko se odlučite za korištenje sode bikarbone, možete pokušati da je nežno utrljate u plastiku koristeći vlažnu tkaninu. Takođe, sodu možete rastvoriti u malo vode i time pokušati da istrljate sve površine koje su zaprljane i koje su poprimile žutu boju.

Osim sode ružno žutilo možete ukloniti i korišćenjem običnog deterdženta za pranje sudova. Potrebno je staviti jednu malu čašu deterdženta u posudu ispunjenu s četiri litre vode.

Ako preferirate korištenje nekih od prirodnih preparata za skidanje žutila s plastike, može koristiti jabukovo sirće, koje ćete naneti direktno na površinu..

Osim toga, dobro je koristiti i mešavinu sirćetne kiseline u kombinaciji s vodom. Rastvorite malo sirćeta u posudi sa vodom i tim rastvorom isprskajte površine koje želite da očistite. Budite oprezni sa utikačima i prekidačima da voda ne uđe na mesta gde ima struje.

Iste metode čišćenja možete primeniti i na požutele pvc okvire vrata ili prozora, tostere, daljinske upravljače, klime i tome slično.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd