fbpx
Skip to main content
Trudnoća

POKUŠAVATE, ALI NE USPEVA? Ovo su RAZLOZI zbog kojih NE MOŽETE da zatrudnite, a SVE MOŽETE da rešite sami!

Foto: Profimedia
Greške koje skupo koštaju.

U današnje vreme, sve se više govori o tome koje su najdelotvornije metode koje dovode do začeća. Brojni parovi imaju problema s procesom začeća, a ovo su neki od razloga zašto dolazi do njegove nemogućnosti.

NAUKA OBJASNILA! Povećajte šanse da utičete na POL DETETA: Brzina i prosta matematika!

NAUKA OBJASNILA! Povećajte šanse da utičete na POL DETETA: Brzina i prosta matematika!

SPREČITE UDALJAVANJE SVOJE DECE: 4 najčešće GREŠKE u vaspitavanju koje MORATE izbeći

SPREČITE UDALJAVANJE SVOJE DECE: 4 najčešće GREŠKE u vaspitavanju koje MORATE izbeći

1. ISCRPLJENOST I STRES

Stres je u današnje vreme gotovo nemoguće potpuno izbaciti iz života i jako je teško izbeći situacije koje ga stvaraju. Nazivaju ga i tihim ubicom današnjice, a život uz njega postaje iscrpljujuća trka. No, uprkos tome, ipak postoje razni načini pomoću kojih se možemo uspešno izboriti protiv stresa.

Devojka čeka rezultat trudnoće
Foto: Profimedia/ilustracija

2. NEZDRAVA ISHRANA

Masaže, bilo kakve opuštajuće aktivnosti i meditacije mogu pomoći da se nosite sa teškim životnim situacijama koje vas muče. Previše posla i aktivnosti treba izregulisati koliko je god više moguće i pronaći način opuštanja koji vam se najviše sviđa. Kada hormonalni sastav bude usklađen, onda će i reproduktivno zdravlje biti bolje.

Ako je to više od preporučenog, to bi mogla biti jedna od glavnih prepreka. Vaša telesna težina takođe bi trebala biti u skladu s preporučenom jer gojaznost ili neuhranjenost mogu biti takođe faktori neplodnosti. Naime i nagli gubitak težine može uzrokovati nedostatak ovulacije i neplodnost.

3. PRETERANO VEŽBANJE

U želji da svoj organizam dovedete do savršenstva, ponekad i preterano vežbanje može uzrokovati nemogućnost začeća. Ako se telo previše iscrpljuje, a premalo odmara, čak i u najboljim namerama možete naštetiti procesu začeća. Pokušajte da pronađete dobar balans između potpune neaktivnosti i preterane fizičke aktivnosti i birajte one aktivnosti koje vas ispunjavaju i zbog kojih se osećate dobro u sopstvenoj koži.

Ako ste odlučni oko vežbanja, nemojte se orijentisati na što brže skidanje neželjenih kilograma, nego potražite pomoć ličnog trenera i prilagodite svoje ciljeve svojim mogućnostima. Dajte sebi dovoljno vremena za postizanje željene kilaže. Ako je vaš problem višak ili manjak kilograma, nutricionisti i fitnes stručnjaci mogu vam zaista pomoći svojim savetima.

Devojka i muškarac sede nesrećni na krevetu
Foto: Profimedia/ilustracija

4. ORALNA HIGIJENA

Za plodnost je važno zdravlje desni. Edukujte se na vreme i posetite svog zubara kako biste zajedno pronašli idealno rešenje za vaše parodontalne probleme. Oralna higijena je svakako prava preventiva ako imate nameru da zatrudnite, a takođe ima uticaja i na trudnoću jer se za vreme iste, količina hormona se povećava, a njihova oscilacija može uticati na zdravlje vaše bebe.

5. MUŠKARAC

Vrlo je važno da se fokus s nemogućnosti začeća skloni isključivo i samo sa žene i prenese i na muškarca. Vrlo je važno biti svestan da brojni faktori utiču na reproduktivno, ali i opšte zdravlje, te se preporučuje da i vi i vaš partner obavite kompletni sistematski pregled pre nego se bacite na posao, te da postanete svesni kako biste oboje trebali pripaziti na životne navike. Budite jedno drugome podrška, opustite se i usmerite jedno prema drugome mnogo više pažnje i ljubavi.

6. OPTEREĆENOST ŽELJOM ZA TRUDNOĆOM

Nemogućnost začeća i prevelika želja za istim može stvoriti emocionalni stres koji takođe utiče na neplodnost. Iako vam možda svi govore da se opustite i pokušate ne razmišljati o tome, vaša podsvest može činiti upravo suprotno.

Ne razmišljajte kako vam prolazi biološki sat, ne razmišljajte o bolestima i preprekama, fokusirajte se na pozitivne i opuštene misli, okružite se ljudima s kojima ćete se puno smejati i manje misliti na moguće probleme.

TRUDNOĆA MOŽE BITI VEOMA LAKA: Ukoliko ti je prva trudnoća zadala muke, EVO šta MORAŠ URADITI!

TRUDNOĆA MOŽE BITI VEOMA LAKA: Ukoliko ti je prva trudnoća zadala muke, EVO šta MORAŠ URADITI!

I to je moguće: Trudnoća nakon menopauze

I to je moguće: Trudnoća nakon menopauze

TRUDNOĆA POSLE 35. GODINE: 7 OPASNOSTI o kojima ti NIKO nije PRIČAO!

TRUDNOĆA POSLE 35. GODINE: 7 OPASNOSTI o kojima ti NIKO nije PRIČAO!

ISPALE JOJ BRADAVICE: Kija Kockar u nikad vrelijem izdanju - Ovo se od nje nije očekivalo (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19