fbpx
Skip to main content
Starija i mlađa žena

Prećutni sukob koji traje vekovima: Vicevima o svekrvi, žena se ne smeje. NIKADA

Foto: Profimedia
Vicevima o taštama zetovi se slatko smeju, dok snaje od života uz “njegovu mamu” uglavnom dobiju glavobolju.

Zategnuti odnos između supruge i svekrve, oduvek je bio podvrgnut šali i izrugivanju, ali to ženama nije prijatno. Muškarcima je odnos sa taštom, našom majkom smešan, a nama sa njihovom majkom - pakao. Čast izuzecima. Tako da se vicevima o taštama zetovi slatko smeju, dok snaje od života uz “njegovu mamu” uglavnom dobiju glavobolju.

SA TAROM U NARUČJU: Jelena Đoković objavila sliku koja bi istopila i najtvrđe srce! (FOTO)

Jedno od poslednjih istraživanja pokazuje da je sedam od deset snaja izloženo kritikama svekrva na račun njihovih roditeljskih sposobnosti. Žene najviše iritiraju preispitivanja o tome kako podižu decu, zaštitnički odnos gospođa svekrva prema sinovima, i konstatna nastojanja da razmaze unuke. 

Želite da zatrudnite? Evo šta treba da jedete da biste ostali u drugom stanju

majka i sin se smeju
Foto: Profimedia

Sledeći razlog za nerviranje je kada se svekrve pojave nenajavljene. U anketi na sajtu za roditeljstvo gurgle.com je učestvovalo 1.000 žena, a velika većina priznala je da ne mogu da podnesu muževljevu mamu. Čak 39 odsto mama je reklo da svekrve kritikuju njihov način vaspitavanja dece, dok je 23 odsto priznalo da se mame muškaraca mešaju u svakodnevnu životnu rutinu. 

TRUDNOĆA POSLE 30-e: Ovih 10 stvari vam niko ne govori, a MORATE ih znati!

Urednica sajta Nifa MekLaflin pokušala je da ublaži situaciju.

- Ključna stvar je da se uvek setite da svekrva zapravo ne misli da nešto radite loše. Bakama je samo jako teško da se odupru želji da iskažu svoje mišljenje, ako nešto radite za nijansu drugačije nego što su one radile sa svojom decom. Verovatno ste otporniji na savete koje vam daje vaša mama, ali vas svekrvine opaske izluđuju jer mislite da je vaš kredibilitet uzdrman -  kaže Nifa MekLaflin.

U brak NIKAKO ne smeš da uđeš ako mu nisi postavila ovih 5 pitanja!

Snaja i svekrva
Foto: Profimedia

Neverovatne činjenice pokazalo je još jedno internet istraživanje. Anketa koju su objavili na sajtu iVillage pokazala je da će žene radije ostati kod kuće da čiste, nego otići u posetu svekrvi, i to čak 50 odsto njih, a 36 odsto bi radije otišlo na ginekološki pregled nego kod njegove mame.

Spustite granice: Ove GREŠKE roditelja dovode do ANKSIOZNOSTI kod dece, koja se odražava i na budućnost

Kako da agonija prestane

1. Branite svoj ugao gledanja. Svekrvi pokažite da je cenite, ali se držite svojih stavova. 
2. Ne takmičite se. Sa suprugom razgovarajte o njegovoj mami i onome što vam smeta, ali nikada mu ne dajte do znanja da treba da bira između vas dve.
3. Izjasnite se. Kada vam nešto smeta, recite to mužu i svekrvi, ali ne uz viku, već smireno.
4. Verujte da stvari mogu da se promene. Svekrve uglavnom kritikuju i mešaju se zato što su lično nezadovoljne zbog toga što su isključene.
5. Postavite granice. Da biste zaštitili svoju privatnost, jasno recite šta želite, ali budite pozitivni. “Nije zgodno da dođete u četvrtak, ali bih baš volela da Vas vidimo za vikend”.
6. Omogućite joj pristup deci. Ako joj dozvolite da vreme provede sa unucima, lakše ćete zaštititi svoju privatnost.

Svečani, ali štetni: Vatromete nikako ne stavljajte na torte i kolače!

Porodica
Foto: Profimedia

 

Pročitajte i:

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd