fbpx
Skip to main content
otac i ćerka

Psiholog tvrdi: OTAC SNAŽNO UTIČE NA ŽIVOT ĆERKE, čak i ako nije prisutan, evo kako

Foto: Profimedia
Ima preko 20 godina radnog iskustva

Porodični odnosi oblikuju naš život, kroz naš nivo samopouzdanja, način na koji pristupamo vezama, ljubavi i nosimo se s problemima. Kako se često spominje uticaj majke na sina, tako se govori i odnosu oca i kćeri. Kako otac utiče na kćerkine odluke?

Ruski psiholog Angelina Petrenko istraživala je i savetovala mlade žene više od 20 godina i donela važne zaključke o odnosu oca i ćerke. Ističe, odnos oca i ćerke, čak i ako je završen, nastaviće se na suptilnom nivou. To se događa svima, bez izuzetaka, i utiče na ponašanje žene u partnerskim odnosima. 

Najbolji ČAJ ZA JESENJE DANE: Smanjuje nadutost, pomaže kod alergija, a pravi se od samo DVE BILJKE

Najbolji ČAJ ZA JESENJE DANE: Smanjuje nadutost, pomaže kod alergija, a pravi se od samo DVE BILJKE

ŽENA MORA OVAJ NAPITAK PITI SVAKI DAN! Reguliše i stabilizuje lučenje hormona, ZAPIŠITE RECEPT ODMAH

ŽENA MORA OVAJ NAPITAK PITI SVAKI DAN! Reguliše i stabilizuje lučenje hormona, ZAPIŠITE RECEPT ODMAH

Šta treba znati o ulozi oca u životu devojke? 

Otac, ćerka
Otac i ćerka
Foto: Profimedia/ilustracija
  • Otac je inicijator, on postavlja ton u odnosima, čak i ako leži na kauču. 
  • Čak i ako otac nije prisutan u detetovom životu, to je referentna tačka u modelu budućeg odnosa devojke i njenig partnera. 
  • U odsustvu oca i pojavom očuha, modeli će biti kombinovani i međusobno preklapani. Ako otac i očuh postoje paralelno u životu devojke, onda će model odnosa s partnerom biti prepisan od njenogoca. 
  • Kad devojka izjavi da ne želi da njen budući muž bude kao njen otac, to znači da će oni biti upravo takav.
  • Devojka će obično ponoviti odnos kakav su imali njena majka i otac, a iako će izvana to izgledati drugačije, sadržaj će biti isti. 
  • Ako je otac prisutan u život ćerke, on i majka se nisu razveli, ali on nije pokazao toplinu i bliskost, a devojka se osećala kao nevoljeno dete, tada će njen odnos s partnerom takođe biti pun nesporazuma i hladnoće. 
  • Ako odnos između majke i oca nije blizak, onda će ćerka igrati ulogu žene za oca kako se porodica ne bi raspala.  Tu se nalazi poreklo straha od bliskih odnosa, izdaje, razvoda i mnogih drugih složenih tema. 
Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd