Skip to main content
bebe

RODITELJI ĆE BITI PRESREĆNI: Bebe rođene sa velikom glavom su POSEBNE, evo i zašto!

Foto: Profimedia
Čekaju ih i velike stvari...

U detinjstvu su vas možda zadirkivali da vam je glava velika, ali sada možete hodati s visoko uzdignutom glavom, jer je baš ona predispozicija za dobre stvari u kasnijem životu.

RODIĆETE U OKTOBRU?! Dajemo vam još šest RAZLOGA da se RADUJETE! Evo zašto su oktobarske bebe POSEBNE!

Istraživanje je sprovela jedna firma u Velikoj Britaniji, koja izučava kako genetske predispozicije i izloženost okolini utiču na razvoj bolesti pa su zaključili da je visoki stepen inteligencije povezan s volumenom mozga.

MORATE DA MISLITE ZA DVOJE: 5 saveta za relaksaciju tokom trudnoće!

Istraživanje su sproveli kako bi otkrili vezu njihovog gena, te psihičkog i fizičkog zdravlja u odnosu na smer kojem će im život otići.

Beba
Beba
Foto: Profimedia

Za ovo istraživanje, naučnici iz Velike Britanije, Nemačke iAmerike, pod vođstvom Univerziteta u Edinburhu, analizirali su podatke 100,000 Britanaca između 37 i 73 godine, a pola miliona uzoraka uzeto je iz prethodnih istraživanja.

Proučavali su ispitanike na nekoliko načina, testirajući faktore poput verbalnog i numerološkog snalaženja, refleksa, odnosno vremena koje im je potrebno za reakciju, pamćenja i mogućnosti učenja.

LEPTIRIĆI, PTIČICE, ZEKE... Ovo je mali Milin raj! Ćerkica Slađe Alegro baš uživa! (FOTO/VIDEO)

Rezultati su objavljeni u magazinu Nature journal, Molecural Psychiatry, a piše da su pronašli veliku povezanost između obima glave i kognitivnih sposobnosti u detinjstvu.

Prosek za obim glave beba 36 cm za dečake i 35 cm za devojčice, a oni rođeni s većim glavama pokazali su se uspešnijim. Imali su bolje obrazovanje, bolje poslove i slično.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd