Skip to main content
par

"UDARIO TE JE SAMO JEDNOM, vrati mu se, jer si ti CVEĆARKA, A ON ADVOKAT, kad ćeš naći boljeg?!" Stravičan savet majke ćerki zgranuo sve

Foto: Profimedia
Ovo još niste čuli!

Porodični odnosi su komplikovani, a porodica bi trebalo da bude utočište i izvor podrške, ipak, to nije uvek tako.

Porodica ili određeni članovi porodice mogu da budu prilično toksični. Neretko to ne želimo da vidimo, ali nažalost to može da dovede do traume. Porodični odnosi se teško prekidaju, ali ako nas čine nesrećnima ili uništavaju naše zdravlje, to je neophodno.

O tome su govorili i korisnici "BuzzFeeda", a povod je bilo pitanje jednog korisnika koje je glasilo: "Kad ste shvatili da je član vaše porodice toksičan?" A mnogi ljudi su podelili svoja iskustva.

PRONAŠLI JE POLUGOLU KAKO PRESKAČE OGRADU Posrnuće zvezde koju je Srbija obožavala, danas je NEPREPOZNATLJIVA

PRONAŠLI JE POLUGOLU KAKO PRESKAČE OGRADU Posrnuće zvezde koju je Srbija obožavala, danas je NEPREPOZNATLJIVA

Čuveni kiropraktičar tvrdi da je ovaj NAPITAK "TUŠ ZA CREVA": Gotov je za 15 MINUTA, a potrebna su samo tri sastojka!

Čuveni kiropraktičar tvrdi da je ovaj NAPITAK "TUŠ ZA CREVA": Gotov je za 15 MINUTA, a potrebna su samo tri sastojka!

UMRLA POZNATA VODITELJKA (40): Porodica saopštila tužnu vest - milioni su je gledali i pratili (FOTO)

UMRLA POZNATA VODITELJKA (40): Porodica saopštila tužnu vest - milioni su je gledali i pratili (FOTO)

porodica
porodica
Foto: Profimedia

Pas joj je važniji od mene

- Razbolela sam se toliko da su me bolovi sprečavali u hodanju i nismo znali što je uzrok. Moja mama je bio potreban prevoz za lekarski pregled van grada i moj muž joj je hteo da je odveze. Međutim, dete nam je bilo u letnjem kampu. Zato sam pitala zajedničkog prijatelja da li može on da pokupi dete jer bih inače ja morala da hodam, što je bilo teško. On se složio. Mama je znala za ovaj dogovor. Međutim, mama me je nazvala to jutro i rekla da njen pas treba da se odvede kod veterinara i da će zajednički prijatelj to da uradi, a ja sam morala da napravim novi dogovor za dete.

Bila sam slomljena jer je moja mama odabrala psa umesto mene. Kad sam joj to rekla, ona je odgovorila "Šta da Majk umre?" U tom trenutku nismo znali da li ću ja da umrem. Svaki put kad pas kine, ona se uplaši, ali ako joj se dete razboli, koga briga.

pas
pas
Foto: Profimedia

Obezvređivanje

- Mama je pokušavala da me uveri da se vratim bivšem jer me "udario samo jednom". I ne sam to - reči moje mame su bile: "Ti si samo cvećarka, a on je advokat".

Bezosećajnost

- Nisam blagoslovljena dobrom braćom i sestrama (ukupno ih imam osam). Godinama sam tolerisala izbegavanje, ponižavanje i zlostavljanje. Započelo je kad sam imala oko 10 godina. Rečeno mi je da nisam deo porodice i da ako umrem, nikog neće da bude briga. Nisam smela da učestvujem u praznicima i kao odrasla osoba nisam pozivana ni na jednu porodičnu zabavu.

Božić je bio nagori. Rekli bi da nisam vredna da budem deo njihove proslave, a onda bi svake godine ispred mene razmenili poklone. Jednog Božića sam bila trudna, počeli su da me vređaju, ponižavaju i ismejavaju.

To je čak podstaklo prevremene trudove i porođaj. Rodila sam zdravog dečaka, međutim, dete sam izgubila godinama kasnije. Kontaktirala sam ih sve kako bi ih obavestila, ali su me ignorisali, pa sam tugovala sama.

Moji roditelji su dopustili nasilno ponašanja, a sada zbog toga žale. Danas je 10 godina otkako sam ih izbacila iz svog života. Imam svoju karijeru, živim daleko od njih i živim najbolje godine sa svojim prekrasnim mužem, odraslom decom i svekrvom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prebacivanje krivice

- Krivili su me za svaku nesreću koja se dogodila u mojoj porodici. Jednom je to bilo - kada je tata prevario moju mamu - ne jednom, ne dva puta, već više od tri puta. Oba roditelja su me nazivali teškim detetom, pa mi je rečeno da sam ja kriva za neveru.

Svađe

- Shvatila sam to kad je moja mama započela svađu sa mnom pre moje promocije. Imala sam 32 godine i to je bila velika stvar kad mi se dogodio "klik". Shvatila sam da uvek započinje svađe sa mnom pre važnih trenutaka u mom životu kako bi to mogla da iskoristikao priliku da me ignoriše mesecima. Sad obožavam kad me ignoriše. Moja teskoba se smirila, srećnija sam i više volim svoj život.

BONUS VIDEO: Voditeljka jutarnjeg programa RTS-a se skinula u vreli bikini

 

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd