fbpx
Skip to main content
Nikol

Zapalila sam kuću, dok je moja mama bila UNUTRA: Od zatvora me je spasilo ono što su pročitali u NJENOM DNEVNIKU

Foto: Twitter printscreen/FikoR87
Neverovatna priča!

Nikol Džejn Oven prva je žena u istoriji koja je izbegla zatvor jer je utvrđeno da su njeno ponašanje, i delo koje je počinila posledica neobično jakog PMS-a (predmenstrualnog sindroma). Iako je bila optužena za pokušaj ubistva majke, budući da je zapalila kuću znajući da se ona nalazi unutra, Nikol je oslobođena optužbi kada je otkriveno da ima neobičan poremećaj. U svojoj ispovesti za britanski "Mirror", ona je podelila svoju neobičnu priču.

"Stojeći na optuženičkoj klupi u Old Bejliju osećala sam se kao da imam vantelesno iskustvo slušajući sudiju kako me tereti za paljevinu, ugrožavanje života i nameru da ubijem svoju majku. Bilo je to 22. decembra 1978. godine, a meni je bilo 18 godina. Odveli su me u malu, tamnu ćeliju sa jednim dušekom u zatvoru Holovej, u haljini od neuništivog materijala, tako da nisam mogla da se obesim", počela je ona svoju ispovest.

"Dva puta dnevno hranila sam se kroz otvor na vratima, jer sam smatrana "preopasnom" da bi čuvari ušli u moju ćeliju. Prestala sam da budem Nikol Džejn Oven i postala "zatvorenik DO2572". Danas ovo izgleda neverovatno.

Imali smo idilično detinjstvo u kojem su nas odgajali Pam, mama koja je bila kod kuće i Ed, moj otac knjigovođa.

Bila sam dete model i talentovana plesačica, pobeđivala sam na mnogim takmičenjima. Moja mlađa sestra Sali bila je nadarena muzičarka, a moj mali brat Džoni ambiciozan sportista. Svi smo išli u privatnu školu i imali smo divan dom u Bekliju, u Kentu.

Ali kada sam došla u pubertet, moja raspoloženja su se dramatično pomračila i počela sam da se samopovređujem. Koristeći tatin brijač, odsekla sam trepavice, obrve, obrijala glavu i isekla lice. Moja težina se povećala, od slatkih napitaka. Bilo je to kao da se mrzim i želim da se učinim što ružnijom. Bacala sam stvari i razbijala ploče u nestabilnom besu. Kad je mama jednom pokušala da me zaustavi, čak sam je i nožem jurila po kuhinji.

Pila sam sredstvo za uklanjanje korova i sve za šta sam mislila da mi može naškoditi, mnogo puta sam završila u kolima hitne pomoći. Ukupno su mi ispirali stomak 27 puta. Moji roditelji nisu mogli da razumeju šta je pokrenulo njihovu nežnu najstariju ćerku da iznenada postane nasilna i bez samokontrole.

Sećam se da sam se jednom ogledala u ogledalu svoje spavaće sobe, sa svim mojim starim medaljama za ples i dečijim fotografijama i zagledala se u svoj odraz, preda mnom je bilo čudovište zlih očiju. Ono što niko od nas nije shvatio je da su ove strašne epizode ​​povezane sa mojim periodima.

Posle sam osetila krivicu i kajanje i pomislila: Šta sam dođavola učinila? Nisam razumela. Moja porodica je pokušala da razgovara sa mnom, ali su me se uplašili. Uplašila sam se sebe. Moji roditelji su bili izvan sebe i odveli su me kod psihijatra, ali od toga nije imalo koristi.

Kada sam imala 17 godina, u retkom trenutku kada sam bila sama u kući, otišla sam u svoju sobu i svukla se do gola. Tada sam šibicama zapalila zavese i legla na krevet. Soba se za nekoliko minuta zapalila i prozori su eksplodirali. Dim je ispunio sobu. Nisam se uplašila, samo sam želela da spalim kuću. Ali ispred vrata čula sam naše malo kuče, Emu. Nisam mogla da joj dozvolim da umre. Otvorila sam vrata, dohvatile je i potrčala dole baš u trenutku kad je plafon pao.

Komšije su pozvale vatrogasce i njihova creva su ugasila plamen, a voda je još više uništila naš dom. Ne znam kako su roditelji prvo reagovali na štetu, jer sam odvedena u zatvorsku ćeliju. Sutradan, na sudu za prekršaje u Bekliju, optužena sam za paljevinu i odvedena u zatvor Holovej. Moji roditelji su uspeli da podignu kauciju i posle dve nedelje sam odvedena u ludnicu i bila sam pod jakim sedativima. Posle otprilike mesec dana, puštena sam kući, koja je ponovo useljena.

Ali kada sam imala 18 godina, pokušala sam ponovo da zapalim kuću - ovaj put sa mamom u njoj. Nije me bilo briga. Moja spavaća soba je još bila popravljena od prošlog puta, pa sam umesto toga upalila pokrivač u rezervnu sobu, a zatim se sakrila u lokalnu šumu. Srećom, mama je namirisala dim iz kuhinje i uspela je sama da ugasi vatru kantama vode. Nije pretrpela fizičku štetu, ali slomilo joj je srce što je morala da me prijavi policiji. Morala je da zaštiti moju braću i sestre.

Majka POGINULA spašavajući JEDNONEDELJNU BEBU, a njena objava pre toga LEDI KRV U ŽILAMA!

Majka POGINULA spašavajući JEDNONEDELJNU BEBU, a njena objava pre toga LEDI KRV U ŽILAMA!

"TOLIKO SU MI SE RUKE TRESLE..." Pevačica je saznala da je trudna, a onda je OVO pošlo po zlu! (FOTO)

"TOLIKO SU MI SE RUKE TRESLE..." Pevačica je saznala da je trudna, a onda je OVO pošlo po zlu! (FOTO)

ČETUJETE LI SA RODITELJIMA ILI PRIČATE? Važno je kakav odgovor date, jer u tome leži rešenje mnogih problema!

ČETUJETE LI SA RODITELJIMA ILI PRIČATE? Važno je kakav odgovor date, jer u tome leži rešenje mnogih problema!

Tako sam se našla ponovo u zatvoru Holovej, optužena za nameru da ubijem svoju majku, bez izgleda za jemstvo. Koristeći staklenu bočicu sa hidratantnom kremom koju sam nekako smela da ponesem sa sobom, pokušala sam da izvršim samoubistvo razbijajući je o ruku. Srećom, za dlaku sam promašila glavnu arteriju, ali mi je bila potrebna hitna operacija. Bila sam na tako jakim sredstvima za smirenje da bi me to učinilo poslušnim. Tata je došao i razgovarao sa mnom kroz prorez na vratima - mama je bila pored njega, van vidokruga. Oboje smo plakali, rekao je, ne brini, Nik, izvešćemo te odavde. Videti bol u njegovim očima bio je najgori trenutak u mom životu. Nekoliko meseci su me držali u samici, puštali su me jednom nedeljno kako bih mogla da napišem pismo kući. U zatvoru me je videlo osam psihijatara i svi njihovi izveštaji o meni bili su prokleti. Opisana sam kao "neizlečivo luda, opasnost za društvo i manijakalni psihopata". Preporučili su mi da izdržavam doživotnu kaznu u Broadmuru, bolnici za kriminalno lude.

Mamu i tatu su odveli u stranu i rekli: Imate još dvoje dece, usredsredite se na njih, udaljite se od Nikol. U jednom pismu kući napisala sam: Mama, znam koliko mora biti teško svakodnevno dolaziti u posetu, samo bi najbolja mama na svetu to učinila.

Kasnije mi je rekla da će mi oprostiti što sam pokušala da je povredim, bila je moja mama i uvek bi me volela. Pronašli su drugog psihijatra koji je pokušavao da otkrije odakle u mozgu to očigledno ludilo. Koristeći mamine dnevnike, na kraju su povezali moje ponašanje sa menstrualnim ciklusom. Pronašli su specijaliste za hormonsku neravnotežu. Tada je ginekolog dijagnostikovao ozbiljan nedostatak progesterona što je rezultiralo ekstremnim predmenstrualnim sindromom (PMS). Skinula me je sa jakih lekova i započela sa lečenjem progesteronom.

OVO JE LUKSUZNA VILA EMINE JAHOVIĆ U ISTANBULU Svuda cveće, a pogled OSTAVLJA BEZ DAHA (VIDEO)

U roku od tri nedelje bila sam druga osoba - lakša, kao da sam isterana iz svojih demona. Moje ponašanje se toliko popravilo da sam izvedena iz samice i dobila posao u zatvorskoj kuhinji. Napravila sam roditeljima pletenog klovna na poklon. Posetilo me je i onih osam psihijatara čiji su me izveštaji otpisali. Opisali su moju transformaciju kao 'ništa manje od čuda'.

Kako se bližilo moje suđenje, u decembru 1978. godine, upoznala sam se sa svojim advokatom, gospodinom Adeziom, koji se složio da koristi PMS kao olakšavajući faktor u mojoj odbrani.

Nikada ranije PMS nije korišćen kao pravna odbrana, a ako ga sudija ne prihvati, pretilo mi je 12 do 15 godina zatvora. Neverovatno, sudija je presudio da je u potpunosti zadovoljan mojom odbranom. Moj slučaj je ušao u pravnu istoriju - bila sam slobodna.

SMRŠAJ BEZ DIJETE! Potrebno je samo da radiš OVIH PET stvari prilikom svakog obroka i kilogrami će nestati

SMRŠAJ BEZ DIJETE! Potrebno je samo da radiš OVIH PET stvari prilikom svakog obroka i kilogrami će nestati

Gubitak BURME, bračni KREVET ispred OGLEDALA! Stvari koje činiš mogu dovesti do PROPASTI BRAKA!

Gubitak BURME, bračni KREVET ispred OGLEDALA! Stvari koje činiš mogu dovesti do PROPASTI BRAKA!

ŽENA MONSTRUM! Kamere za VIDEO NADOZOR ZABELEŽILE scenu ZVERSTVA, medicinka sestra ZLOSTAVLJA BEBU!

ŽENA MONSTRUM! Kamere za VIDEO NADOZOR ZABELEŽILE scenu ZVERSTVA, medicinka sestra ZLOSTAVLJA BEBU!

Kasnije sam shvatila da zahvaljujući mojim iskustvima mogu da pomognem drugim ljudima koji se suočavaju sa sličnim problemima. Obučila sam se za raličite vidove terapije i sada, u šezdesetoj godini, iza sebe imam više od dve i po hiljade očajnih ljudi kojima sam pomogla da poboljšaju svoje živote.

Sa svim hormonskim problemima koje imam, nisam očekivala da ću imati decu, tako da sam ćerku Rozi dočekala kao pravo čudo, 1994. godine.

Kada mi je tata umro, 2018. godine, rekao je da mu najponosniji na činjenicu da je mene uspeo da spase."

 

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd