fbpx
Skip to main content
Žena pere suđe

Žena je podelila trik kako se rešiti MASNIH NASLAGA sa SUDOVA i - zapalila internet

Foto: Profimedia
Nisu vam potrebne skupe hemikalije da očistite posuđe - to možete i na jednostavniji način.

Tiganji  i šerpe su sigurno najčešće upotrebljavan kuhinjski pribor. Zbog toga se može desiti da se na stranama ili pri dnu zadrže slojevi masnoće.

Poseban problem stvara i to, što nakon prženja većina vruće ulje prosipa u sudoperu ili smeće, a oba slučaja nisu dobra.

"KLEKA KAO APOTEKA"! Cela biljka je lekovita, PODIŽE IMUNITET, čisti krv i jetru

"KLEKA KAO APOTEKA"! Cela biljka je lekovita, PODIŽE IMUNITET, čisti krv i jetru

BRISANJE PRAŠINE na TEŠKO dostupnim mestima je NIKAD LAKŠE uz papir za pečenje! Fenomenalan trik

BRISANJE PRAŠINE na TEŠKO dostupnim mestima je NIKAD LAKŠE uz papir za pečenje! Fenomenalan trik

Na sreću, te naslage možete ukloniti lako i to bez upotrebe skupih hemikalija. Srećom,  i jedna je žena otkrila pametan trik kako se rešiti vruće masnoće bez prolivanja ijedne kapi u odvod i bez stvaranja nereda u kanti za smeće.

Nakon što je podelila svoj trik na Facebooku, vlasnica butika „Beyond the Hem“ sa sedištem u SAD-u napisala je: „Danas sam naučila nešto sjajno. Treba da prospete vruću masnoću?“

inoks posuđe
Foto: Profimedia

“Preklopi komad aluminijske folije i oblikuj ga tako da zatvori odvod sudopera. Ulij vruću mast i pusti da se potpuno ohladi. Onda jednostavno uzmi i baci!"

Nije iznenađujuće što je njen jednostavan trik brzo postao viralan, prikupivši 253 000 deljenja i više od 40 000 komentara korisnika impresioniranih tom idejom.

Krompir i soda bikarbona za skidanje masnoće sa sudova

Očistite jedan krompir srednje veličine. Isecite ga napola i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Dalje, trljajte ovom polovinom, kao sunđerom dno šerpe ili tiganja. Treba uložiti mali napor, ali rezultat će biti brzo vidljiv. Ako želite na ovaj način očistiti od masnoće više tiganja ili lonaca, neophodno je periodično obnavljati kolutove krompira, odnosno, povremeno odsecati zaprljani deo. Takođe, češće ga treba umakati u sodu bikarbonu, jer masnoću, ustvari, čisti kombinacija soka krompira i sode bikarbone.

plastična ambalaža
Foto: Profimedia

Kesice čaja

Masnoću na zidovima lonca možete uklonite uz pomoć običnih kesica čaja. Uzmite suvu, nekorišćenu kesicu čaja, i jednostavno pređite njome unutrašnjem zidu lonca(šerpe), na kojem je ostala masnoća. Odmah ćete primetiti kako se masnoća rastvara, kao da se upija u čajnu kesicu. Za ovu potrebu kupite najjeftiniji čaj u kesicama.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd