fbpx
Skip to main content
Par

I u dobru i u zlu: Ovo je vodič kroz najozbiljnija ISKUŠENJA U BRAKU

Foto: Profimedia/ilustracija
Teške zivotne situacije za oba partnera.

U braku se partneri suočavaju sa mnogim situacijama koje vrlo često mogu staviti na probu sve ono što su godinama gradili. Pravo zajedništvo vidi se tek tokom teških razdoblja kao što su bolesti, neplodnost ili pak prevara. Tek se tu vidi koliko su parovi spremni da se žrtvuju i pridržavaju li se onoga "u dobru i u zlu".

Neplodnost

Neplodnost može biti veliko breme za par i uneti pravi razdor u brak. Partneri se mogu međusobno optuživati da se jedno od njih dovoljno ne trudi, ne želi da poseti doktora i prevazđe svoj sram. Najvažnije je porazgovarati o opcijama i odlučiti kojim putem krenuti. Ako se samo jedno od vas trudi, partner bi mogao biti jako razočaran. Takođe, postoji mogućnost da će onaj koji ne može da ima decu osećati krivicu zbog toga i još se više povući u sebe. U tim trenucima je važno da partneri jedno drugom budu podrška, a sebičnost ostave sa strane.

Ljubavni par
Ljubavni par

Prevara

Nevera ostavlja duboke emocionalne tragove i u trenu može uništiti brak. Spašavanje odnosa nije nimalo lako i najprije, treba postaviti pitanje zaslužuje li preljubnik oproštaj, a potom i drugu priliku. Ako ste odlučili da oprostite, treba da znate da je vaša stara veza mrtva. Stoga treba krenuti ispočetka. U toj novoj vezi možda nećete imati jednako poverenja kao pre, ali biće znak da vas ništa ne može rastaviti. Takođe, ako je partner već odlučio da oprosti prevaru, onda više ne bi trebalo da je spominje, naročito ne pred dugima. Sarkastične primedbe i komentari o prošlosti uništće brak zato što su dokaz da zapravo neste spremni za novi početak.

ZIMA TI JE, A NOGE TRNU! Reč je o OVOM NEDOSTATKU, rešava se adekvatnom ishranom!

ZIMA TI JE, A NOGE TRNU! Reč je o OVOM NEDOSTATKU, rešava se adekvatnom ishranom!

Da li ste HIPOHONDAR? Ovo su pokazatelji psihičkog poremećaja

Da li ste HIPOHONDAR? Ovo su pokazatelji psihičkog poremećaja

Melem za PODIZANJE IMUNITETA po RECEPTU LEKARA! Lako se priprema, potrebno je nekoliko sastojaka!

Melem za PODIZANJE IMUNITETA po RECEPTU LEKARA! Lako se priprema, potrebno je nekoliko sastojaka!

Rođenje deteta

Prvi meseci nakon rođenja deteta su istovremeno i čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe sve češće. Pokušajte da s partnerom ravnopravno podelite brigu oko deteta, tako da sami ne podnosite sav teret. To će smanjiti stres i još vas dublje vas povezati.

beba
Foto: Profimedia/ilustracija

Teška bolest

Bolest i te kako menja dinamiku odnosa, takva situacija učiniće sve prethodne svađe nevažnim. Najvažnije je pružiti jedno drugom podršku i u takvim trenucima se još više posvetiti vezi. Neka ona postane utočište koje će vam pomoći da smognete snagu i nastavite dalje.

Otkaz

Financijska kriza pravi je teret za brak, a manjak osnovnih sredstava za život može ljude naterati da se međusobno okrivljuju za otkaz, loše investicije ili nepromišljeno trošenje. Takva situacija menja dosadašnji stil života, izaziva stres i pogađa celu porodicu. Treba joj pristupiti hladne glave i zajedno odlučiti koji je sledeći korak.

Poslodavac
Poslodavac
Foto: Profimedia/ilustracija

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd