fbpx
Skip to main content
Seks

FENOMENALAN SEKS I EKSPLOZIVNI ORGAZMI: Evo šta je neophodno da radite kako biste uživali u seksu

Foto: Profimedia
Tajna dobrog seksa ne zahteva naporad rad. Dopašće vam se.

Seksualni terapeut Lori Minc kaže da je tajna dobrog seksa i snažnog orgazma vrlo jednostavna. Radi se o tome da treba da svake noći spavate osam sati.

- Duži san pojačava libido ali i nivo seksualnih hormona, recimo testosterona, u telu. San i seks su čvrsto povezani - dobar san vodi u dobar seks, a dobar seks omogućava da bolje spavate - kaže ona.

A njene tvrdnje potvrđuje i istraživanje sa univerziteta Mičigen koje kaže da su žene koje više spavaju idućeg dana više zainteresovane za seks.

devojka spava
Foto: Profimedia

Istraživanje je još pokazalo i da je svaki dodatni sat spavanja povećao šanse za seks sa partnerom za 14 odsto, a isto to istraživanje je pokazalo i da naspavanije žene osećaju više genitalne vlažnosti pred sam seks.

A ne pogoduje više sna samo ženama. Nedostatak sna kod oba pola izaziva nagli skok kortizola, hormona stresa, a kod muškaraca je posledica toga još gora jer kortizol i testosteron rade jedan protiv drugog. Testosteron između ostalog omogućava seksualnu želju, dok kortizol radi upravo suprotno.

Uz sve to, rezultati istraživanja pokazali su i da muškarci koji hrču obično pate od erektilne disfunkcije.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd