fbpx
Skip to main content
Žena

Želim S*KS ali OVO me jezivo PLAŠI! Devojka (23) se ISPOVEDILA na netu, odmah joj odgovorili: Imaš PROBLEM

Foto: Profimedia/ilustracija
"Posle svakog petinga, bilo mi je muka i osećala sam se krivom."

Mnogima je neprijatno da otvoreno govore o s*ksualnosti, te je ova tema česta na internet forumima gde je moguće očuvati privatnost. Jedna anonimna devojka podelila je potresnu ispovest sa članicama foruma Ana.rs. Njen problem sastoji se u tome što joj su religijska učenja usadila negativan odnos prema s*ksualnosti. Budući da se dugo bori sa ovim problemom, potražila je savet od ostalih učesnika rasprave.

- Već dugo razmišljam da li imam problem ili sam jednostavno aseksualna osoba. Provela sam detinjstvo i pubertet u crkvi, dakle s*ks je bilo nešto što sam pojmila kao grešno, osim ako se odigrava između muža i žene. Zbog masturbacije koje nisam mogla da se odreknem sam plakala na ispovestima i osuđivala sebe. Moj prvi odlazak kod ginekologa je bio traumatičan, jer je vikala na mene i na silu mi uzela bris. Gadila mi se čak i intimna higijena, što sam "prevazišla" tek sa nekih 18.

- U tom periodu sam pristala na vezu sa dečkom iz crkve, iako me nije preterano privlačio, silila sam sebe da budem u vezi. Njegovi roditelji i on su uveliko planirali brak između nas dvoje. Posle svakog petinga, bilo mi je muka i osećala sam se krivom. Samo jednom smo pokušali s*ks, a ja sam odustala zbog istog osećaja gađenja i mučnine. U manastiru u koji sam otišla zbog depresivnosti, dobila sam zabranu pričešća na 6 meseci uz obavezu svakodnevnog čitanja pokajnog kanona, zato što sam pokušala s*ks sa budućim sveštenim licem.

seks
Foto: Profimedia

- Izdržala sam 4 večeri čitanja tog kanona u kome sam sebe nazivala "najgrešnijom" i "najbednijom" i molila sve svece da me izbave, bukvalno tim rečima i da, znam kako sada zvuči. Ali tada sam verovala u to. Posle toga sam prelomila i potpuno napustila crkvu. Trebalo mi je toliko vremena da počnem da prihvatam sebe, svoje telo, da masturbaciju više ne smatram grehom, da demistifikujem s*ks. Znam kako suludo zvuči, ali i dan danas mi se provlači strah da ću biti kažnjena ako se odlučim na s*ks. I dalje hvatam sebe kako, kada pričam sa nekom drugaricom i ona spomene dečka, onog momenta kad pomislim da oni imaju s*ks, vidim je kao grešnu. A znam da to, naravno, nije. Povlačila sam se od potencijalnih veza, jer onog momenta kad bih momka posmatrala na taj način, hvatala bi me panika i plašila bi me sama pomisao na s*ks. Bila sam u situacijama da mi se dečko sviđa, ja se sviđam njemu, hemija postoji, ali odustanem u poslednjem trenutku i povučem se jer ne želim da mučim ni njega ni sebe. Nisam mogla da odredim da li ja to želim, a ne mogu; ili mogu, ali ne želim.

- I dalje govorim sebi da je tzv. nevinost mit, da ništa ne gubim niti dajem nekome, niti se moja vrednost menja s*ksualnom aktivnošću. Poslednji put, kada sam bila na početku veze sa jednim dečkom, dok smo bili zajedno, sve je bilo u redu, jesam se opustila, jeste bio divan, ali onog momenta kad smo se pozdravili i kad sam se vratila kući, bilo mi je fizički muka i počela sam da plačem. Od tada izbegavam bilo kakvo upoznavanje, što je ova situacija olakšala. Uskoro punim 23 godine i ne opterećuje me to koliko godina imam, a nevina sam, već to da li je moj problem rešiv ili ne... Sa terapeutom sam došla do zaključka da je pozadina svega strah od povređivanja i napuštanja, jer sam imala odsutnog oca veliki deo svog života, a zatim se u kritičnom priklonila zajednici koja je imala negativan i štetan pristup s*ksualnosti.

"UMRLA SAM U TRENUTKU" Devojčica (2) stavila majku na STUB SRAMA: Igrala se s njenim telefonom, a onda je napravila KOBNU GREŠKU

"UMRLA SAM U TRENUTKU" Devojčica (2) stavila majku na STUB SRAMA: Igrala se s njenim telefonom, a onda je napravila KOBNU GREŠKU

Kolega me je SALETAO MESEC DANA - kad sam najzad pristala da IZAĐEM sa njim, usledio je ŠOK ŽIVOTA

Kolega me je SALETAO MESEC DANA - kad sam najzad pristala da IZAĐEM sa njim, usledio je ŠOK ŽIVOTA

Imam 20 godina i još sam NEVINA - želim s*ks, ali... Tražila je savet na netu, ODGOVORI će je još više zbuniti

Imam 20 godina i još sam NEVINA - želim s*ks, ali... Tražila je savet na netu, ODGOVORI će je još više zbuniti

- Iako sam sada mnogo bolje, mogu otvoreno da pričam o tome bez plakanja, povlačenja i mučnine, plašim se da ću se opet vratiti na taj stari obrazac, da ću opet pobeći sa gađenjem u želucu. Imam potrebu da se preselim makar u veći grad i počnem sve ispočetka. Ali, šta i kada upoznam nekoga? Jako sam nesigurna i iskreno, brine me kako bi neko shvatio sve kada bih bila iskrena. Ne znam kako sve zvuči sa strane, ali u mojoj koži deluje zabrinjavajuće i pesimistično - napisala je anonimna devojka.

- Iskreno jedino sto mogu da ti kazem je da popricas sa strucnim licem - glasio je jedan od odgovora.

- Nisi ti aseksualna osoba već imaš problem. Pitaš da li je rešiv. Jeste, ali će koštati vremena i truda. Tebi je duboko u podsvest usađeno da je s*ks grešan, prljav, da je to nešto što ne treba raditi pre braka. Zahvali se Crkvi na tome i predbračnoj čistoći koju ista propagira. Slažem se s ovim da bez pomoći stručnog lica se nećeš izvući iz tog problema. Loša stvar zapisana u podsvesti je gadna stvar i jako se teško rešit toga. Mislim da bi trebalo da se suzdržavaš od upoznavanja s momcima bar dok se malo ne stabilizuje stanje u glavi, a tome će pomoći stručno lice. Iz te kože se ne može, ti si sad labilna osoba, i svaka nova situacija gde dolazi do prisnosti, dodira, mogla bi da produbi traumu koju imaš i treba da budeš svesna toga. Želim ti sreću - glasio je najobimniji odgovor očajnoj devojci.

 

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd