Skip to main content
Par u svađi

KADA "DA" ZAPRAVO ZNAČI "NE": Evo zašto muškarci i žene NE GOVORE istim jezikom!

Foto: Profimedia/ilustracija
Komunikacija je jako važna.

Da li muškarci i žene govore istim jezikom, ukoliko biste pitali i jedne i druge, odgovor bi bio definitivno NE! Muškarci često ističu kako ne razumeju žene, jer je često "ne" zapravo "da" i obrnuto. Zašto je to tako, nije ni jasno ni jednima ni drugima, dok psiholozi najčešće objašnjavaju da su muškarci jednostavni i bukvalisti, dok su žene komplikovanije jer traže da muškarac oseća šta ona želi.

Ma koliko bilo bezazleno nijedna žena ne voli da pogled njenog muškaraca luta ka drugim ženama, ukoliko je pitate da li joj to smeta, reći će "ne" a zapravo znači: Da smeta mi, i još mnogo toga, ima svašta da raspravimo kad dođemo kući. 

RAZVEŠĆETE SE! Ovo je siguran ZNAK da je kraj vašeg braka veoma BLIZU!

svađa
Foto: Profimedia

Ispovest DEVOJKE koja je PREVARILA dečka sa njegovim BRATOM, a onda je saznala za ovu njegovu TAjNJU!

Funkcije mozga

Verovatno da bi sve bilo mnogo lakše ukoliko bi se u startu partneri dogovorili da govore univerzalnim jezikom bez uvijanja. Da li zaista postoji razlika između ženskog i muškog mozga? Stručnjaci odgovaraju potvrdno. Najpre u veličini i strukturi mozga, jači pol ima nešto veći mozak nezavisno od telesne mase, dok u strukturi, frontalni region, deo mozga zadužen za rešavanje problema - razvijeniji je kod žene.

Kod muškaraca je razvijeniji deo za orijentaciju, zato se oni i bolje snalaze u prostoru. Dok sa druge strane, funkcionisanje ženskog mozga je dosta komplikovanije ali i znatno brže. 

Različito značenje

Ovom temom bavili su se brojni psiholozi i došli do zaključka da su muškarci jasniji u komunikaciji, dok žene žele da budu shvaćene bez objašnjavanja, jer muškarac valjda zna šta ona voli.

SETITE SE OVOGA DOK NIJE KASNO: Ovo su stvari koje ZABORAVITE, a zbog toga vam VEZE propadaju!

seks
Foto: Profimedia

BEBI PUDER I USKE FARMERKE! Neobični SAVETI koji PALE kod muškaraca, a PRVI odmah daje REZULTATE!

- Muškarci i žene govore istim jezikom, ali njihove reči često imaju različito značenje. Ukoliko bi žena umesto: Idi slobodno u provod sa prijateljima rekla - Osećam se zapostavljeno dok ti svakog vikenda izlaziš sa prijateljima, zašto nekad i ja ne bih pošla sa tobom?, verujte da bi odnos između to dvoje ljudi bio mnogo bolji nego što je trenutno. Tako izgubljeni u prevodu, nakon što se muškarac vrati iz provoda, koj se često svodi na puko sedenje sa prijateljima i pričanje o poslu i sportu, žena ostane kod kuće u suzama. - ističe psiholog.

Nedostatak komunikacije vodi u svađu i u raskid. Najbolje što možete učiniti je da razgovarate "istim jezikom". Muškarci nemaju vremena za analize i retko ćete naći nekoga ko će analizirati šta je njegova draga sve izgovorila tokom dana, kako se ponašala, dok će žena svakako to raditi. Jednostavno, to joj je u prirodi.

Moja žena ODBIJA DA IMA SEKS sa mnom i slutim da je razlog krajnje UŽASAN. Ima 28 godina i PRELEPA je, ovo je neizdrživo

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd