fbpx
Skip to main content
seks

Ovo MORATE DA PROBATE: 3 najbolje poze za postizanje VRHUNSKOG ORGAZMA!

Foto: Profimedia
Seksualni terapeuti preporučuju određene poze koje te mogu dovesti do vrhunca.

Studija iz 2018. godine koju je objavio časopis The Journal of Sexual Medicine gde su istraživači proučavali 1700 novopečenih heteroseksualnih parova, a 43% muškaraca je pogrešno shvatilo koliko često njihove supruge doživljavaju orgazam. 

Razlog? Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa. Klitoris sadrži hiljade nervnih završetaka što ga čini važnim faktorom u postizanju vrhunca. Ipak, istraživanje pokazuje i da se ne radi samo o klitorisu.

DOKTOR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Za dobar i jak imunitet potrebne su vam samo ove 3 stvari!

DOKTOR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Za dobar i jak imunitet potrebne su vam samo ove 3 stvari!

Odličan savet kako da OČISTITE MAŠINU SA SMESOM OD DVA SASTOJKA: Otapa kamenac i prljavštinu

Odličan savet kako da OČISTITE MAŠINU SA SMESOM OD DVA SASTOJKA: Otapa kamenac i prljavštinu

U jednom istraživanju iz 2016. godine 64 posto žena izjavilo je da su obično postigle orgazam pomoću kombinovane stimulacije klitorisa i vagine. Ovo su položaji koji će istovremeno pomoći i vama i va[em partneru da postignete vrhunac.

Mačka poza

Zašto? Poznata po kratici CAT (coital alignment technique), tehnika koitalnog poravnanja, ovu pozu podržava i nauka jer oba partnera dolaze do orgazma postavljanjem tela uz telo. Posebno je sjajan za žene jer nudi maksimalnu stimulaciju klitorisa. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Sex and Martial Therapy" otkrilo je da žene koje nisu bile u stanju postići orgazam u tradicionalnom položaju prijavile 56-postotni skok u učestalosti svojih orgazama korištenjem ove tehnike. 

Kako to učiniti? Varijacija tradicionalne misionarske poze ili kauboje. Neka partner legne na leđa, a vi lezite na njega, neka vam lica budu okrenuta jedno prema drugom. Možete i zameniti mesta. Uhvatite se za uzglavlje krevete kako bi ostali stabilni, a zatim se celim telom trljajte o partnera, kaže psiholog Kat Van Kirk, sertifikovana terapeutkinja za seks i brak. "To omogućava stimulaciju celim telom, a za mnoge parove ovaj položaj će pomoći da se stidni brežuljci dodiruju te se tako klitoris posebno stimuliše", objasnila je Van Kirk. 

par
par
Foto: Profimedia

Čarobnjak orgazma

Zašto? Ovaj uzbudljivi zaokret misionarske poze pomoći će da osetite duboku penetraciju, ali partneru ili vama će biti jednostavno stimulisati klitoris dok podiže bokove prema vama. "To takođe stvara priliku za puno igranja s grudima", rekla je Van Kirk. 

Kako to učiniti? Lezite na leđa i postavite svoje listove na partnerova ramena. Neka vaš partner klekne ispred vas, između nogu, i uđe u vas. Budite glasni ako partner ode previše duboko i uzrokuje nelagodu pa potisci mogu postati sporiji i plići. Stimulišite klitoris prstima ili vibratorom, koristeći lubrikante, ako je potrebno. 

Žena gore

Zašto? Kad si gore, ti imaš kontrolu nad pokretima, a to znači da je puno verovatnije da ćete biti u mogućnosti doživeti orgazam dok sedite na njemu, vaš klitoris će dodirivati njegovo telo dok je on unutar. 

Kako to učiniti? Zajašite svog partnera, naizmenično između brzih, dubokih, sporih i plitkih potisaka. "Postoji razlog zašto je ovo isprobana poza", rekla je Van Kirk, dodajući: "Žena kontroliše dubinu i ritam. Ona se može pobrinuti da dobije potpunu klitorisnu stimulaciju, širenjem ili skupljanjem nogu." Ako želite da ovaj seksualni položaj bude romantičniji, možete se približiti partneru, uspostaviti kontakt očima, dodirnuti prsima i poljubiti.

 

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd