fbpx
Skip to main content
momak i devojka u krevetu

Uz POMOĆ ovog trika doživite O*GAZAM za PAMĆENJE!

Foto: Profimedia
Godiće i vašoj duši ali i vašem telu!

"Dragi dnevniče, danas je seks sa K. jednostavno bio neverovatan...“ Ako mislite da samo vrlo mlade devojke sa malo iskustva treba da vode seksualni dnevnik, onda niste u pravu.

Ideja seksualnog dnevnika je da opisujete svoje seksualne podvige i neuspehe - vrlo, vrlo detaljno. Ovo pišete samo za sebe i niko to neće pročitati, tako da možete biti što iskreniji. Zašto?

Ljubavnica: Žena sa savršenom frizurom u seksi vešu ili zla veštica!?

Ljubavnica: Žena sa savršenom frizurom u seksi vešu ili zla veštica!?

Za dušu

Seks nije mehanička akcija za čisto fiziološko zadovoljstvo. Doživljavamo osećanja, ponekad čitavu gomilu njih i teško nam je da ih razumemo. Seksualni dnevnik u kojem ćete reći koliko emocija doživljavate pre, posle i za vreme seksa će vam pomoći da bolje razumete sebe. Sama fraza “bolje shvatiti sebe” je, naravno, potpuno izgubila smisao, ali to je zaista važno. Prvo, sam proces fiksiranja emocija nas tera da se prestanemo fokusirati na njih. U svakom slučaju, dok gledate film, kliknite na "stop" i pogledajte svaki detalj kadra. Ovo je veoma korisna praksa introspekcije, koja ne zahteva ništa osim olovke i papira. Najbolji način da se to uradi je na ovaj starinski način, jer pišemo rukom i treba nam više vremena nego što kucamo i treba nam više vremena za razmišljanje. I u ovom slučaju, to je plus. Drugo, to će vam dati priliku da primetite neke upozoravajuće signale ranije da biste lako mogli da zaboravite da ih niste zabeležili.

par se ljubi
Foto: Profimedia

Za telo

Kakav će odnos biti, bez sumnje, zavisi od našeg tela, na primer od faze ciklusa. Obavezno zapišite fizičke senzacije u dnevnik i zapišite na koji dan ciklusa ste imali seks. Pored ciklusa, usput rečeno, možete razumeti koja je frekvencija seksa optimalna za vas. Na primer, primetila sam da, ako imam previše seksa, teško je doći do orgazma, i mnogo je bolje ako se to dogodi povremeno. Uočivši ovu osobinu, sada možete da distribuirate količinu seksa za maksimalnu udobnost. Pored toga, označite nove erogene zone ili one vrste milovanja koje vam se sviđaju ili, naprotiv, uopšte ne volite.

ljubavni par
ljubavni par
Foto: Profimedia

Za sigurnost

Neplanirana trudnoća i polno prenosive bolesti su nešto od čega gotovo niko nije imun. Pored seksualno prenosivih bolesti, postoje mnoge bolesti koje pogoršavaju kvalitet seksualnog života. Pomoću dnevnika moći ćete da pratite kada je počela vaša nelagodnost, sa kojim simptomima i na koji dan ciklusa. Ove informacije će vam biti korisne kada posetite doktora.

Šta da napišete?     

Uvek navedite datum i vreme seksualnog odnosa

Da li je bilo orgazma?

Koliko svetla i koliko puta?

Kakva je bila predigra?

Šta ga je podstaklo?

Da li je neka fraza koja je rečena na vreme, ili je orgazam došao samo zbog stimulacije?     

Šta ste tačno uradili (oralni seks, analni, brzi seks, uzajamna masturbacija)?

Koliko dugo je seks trajao - odmah napišite da li vam je ovaj put odgovaralo ili želite da seks traje manje/ više?     

Da li vam se svidelo ono što ste iskusili pre, za vreme i posle seksa?    

Da li ste imali nelagodnost ili bol tokom seksa?

Ali to su samo ideje – šta ćete tačno da napišete, to je na vama. Možda vođenje seksualnog dnevnika neće vaš intimni život učiniti čarobnim, ali zaista pomaže da bude bolji.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd