fbpx
Skip to main content
Devojka grli dva momka

REĆI, PREĆUTATI, SLAGATI: Šta se desi kada partneru otkriješ koliko si ih imala pre njega?

Foto: Profimedia
Dobro razmisli...

Početak svake ljubavne veze obeležen je upoznavanjem jedno drugog, pitanjima, otkrićima...
 
No jednog pitanja pribojavaju se mnogi te im izaziva grč u želucu. Kada se na tapeti nađe tema o bivšim ljubavnicima, u većini se budi ista dilema: slagati ili reći istinu? Pravog odgovora na to, zapravo, i nema, ali evo što kaže stručnjak:
 

Volite seks i rado ga se sećate? Onda su vam poznate ove BOLNE POSLEDICE apstinencije

Ako kažete istinu...
 
To pitanje obično se javlja nakon takozvane faze medenog meseca, odnosno nakon prvih nekoliko nedelja veze kada se jedno pred drugim već osećate mnogo opuštenije. A upravo tema seksualne prošlosti vašu vezu vraća u fazu neugodnosti. Ako ste odlučili biti iskreni i reći tačan ili približan broj svojih seksualnih partnera, sigurno će vam biti jako neugodno ako je partnerov broj dvostruko manji. 

Odmah NAKON vođenja ljubavi - ženska OBAVEZA broj 1 koja se nikad ne preskače!

- Otkrivanje tačnog broja osoba s kojima ste spavali može uzburkati vezu i potaknuti neka druga pitanja, poput imena bivših seksualnih partnera ili njihovih sposobnosti u krevetu - objašnjava stručnjak za veze Suzi Parkus i dodaje da bi vaš odgovor trebalo da zavisi od toga koliko vam je (ne)ugodno razgovarati o prošlosti. 

Muškarac sa dve žene
Foto: Profimedia
 

- Ako ste inače otvoreni za takve razgovore, onda iskrenost može i koristiti vašoj vezi. To ne mora nužno biti negativan razgovor, čak ni ako je vaš broj puno veći od partnerovog. Seks je zabavan i uzbudljiv i zapravo se ne biste trebali sramiti svoje seksualne prošlosti - ističe Parkus.
 
Niko vas ne sme osuđivati zbog vaše seksualne prošlosti, a ako vas partner nakon priznanja gleda drugačijim očima i stvara vam probleme zbog toga, onda on i nije za vas i bolje je da takvu vezu srežete odmah u startu.

Ako slažete...
 
Naravno, postoji i druga opcija, a to je laž, koja se pogotovo nameće u slučaju kada vam je partner već otkrio broj svojih bivših ljubavnica i on je mnogo manji od vašeg. Tu se javlja dilema, jer kažete li istinu, partner bi vas mogao osuđivati, a laž bi vas jednog dana mogla koštati skupo. 
 
- Iskrenost je ključ svake uspešne veze, ali ako vam je neprijatno da kažete istinu, onda je slobodno prećutite ili preoblikujte, pogotovo ako ste sigurni da je to bolje rešenje za vašu vezu. Ali ako ste odlučili slagati, što prie skrenite temu i ne zakopavajte se duboko u svoje laži - savetuje stručnjak.

Takođe, ako ste lagali, potrudite se zapamtiti broj koji ste rekli, kako ne biste nekada u budućnosti odali sami sebe.
 
- Važno je napomenuti i da se svaka uspešna veza temelji na iskrenosti, razgovoru i deljenju svega s partnerom, pa i onih malo manje ugodnih stvari. Ako s nekim ne možete otvoreno razgovarati o svemu, pa i o bivšim ljubavnicima i vezama, onda on možda i nije 'onaj pravi' za vas - zaključuje Parkus.
 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd