fbpx
Skip to main content
seks

"Da li mogu da OSTANEM TRUDNA ukoliko imam odnos u vodi ili ispod tuša?"

Foto: Profimedia
Nekoliko činjenica o spermatozoidima.

Ukoliko ste imali neke nedoumice kada je reč o spermatozoidima, dajemo vam par osnovnih činjenica koje se odnose na ovo.

 Sperma ima samo jednu svrhu

Sperma ima jednu svrhu, a to je da izazove trudnoću. Iako to nije malen zadatak, to ne znači da je neuništiva i da, poput frizure s reklame, ostaje postojana kroz sve vremenske uslove i temperature. Zato, pronađete li se u kadi u kojoj je sperma, ne morate se brinuti o trudnoći. 

Kratak dah, LUPANJE SRCA, mučnina, povraćanje: Ove NAMIRNICE su izuzetno OPASNE za zdravlje, izbegavaj ih

Kratak dah, LUPANJE SRCA, mučnina, povraćanje: Ove NAMIRNICE su izuzetno OPASNE za zdravlje, izbegavaj ih

"Užas i jad!" Kim Kardašijan GOLIŠAVA, niko ne gleda obline već ovaj PROPUST (VIDEO)

"Užas i jad!" Kim Kardašijan GOLIŠAVA, niko ne gleda obline već ovaj PROPUST (VIDEO)

par
seks
Foto: Profimedia

Ali možda biste se ipak trebali kloniti seksa u kadi.

Već nam je poznato kako alkohol, cigarete i brojni opijati mogu znatno smanjiti plodnost. No, osetljivost, kad je u pitanju muška plodnost, seže i dalje od toga. Naime, muškarci skloni uživanju u vrućim kupkama, trebali bi to činiti u što manjoj meri jer učestalo izlaganje vrućoj vodi takođe može smanjiti broj spermatozoida. 

 "Gutanje" nije preterano korisno.

Da, sperma sadrži proteine i šećer kao izvor energije koja spermatozoidima daje snagu za kretanje. Ipak, mislim da u bliskoj budućnosti nećemo imati priliku uživati u proteinskim napitcima koji se temelje na spermi, niti ništa slično tome zato drage devojke – svaki argument koji budete čuli sledeći put kad vas vaš partner bude uveravao da je to dobro i korisno, znajte da oni to od vas traže samo zato što je to njima jako, jako, jako, jako (jako) seksi.

Hidratacija utiče na ejakulaciju

Obim ejakulirane tekućine biće smanjen ako je muškarac dehidriran i ako je ejakulirao nekoliko puta u kratkom roku. Takođe, neki lekovi koji se koriste za lečenje simptoma povećane prostate, takođe mogu uticati na količinu ejakulirane tekućine. Niska razina testosterona može smanjiti plodnost, kao i količinu sperme. Naravno, ako ste zabrinuti za plodnost vašeg partnera, obratite se lekaru

par
par
Foto: Profimedia

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd