Skip to main content
Trudnica u autobusu

SE*S NAKON POROĐAJA: Da li je moguć, kada i koliko često?

Foto: Profimedia
Šta kad dođe beba?

Predrasuda da seks nakon porođaja ne postoji više ne važi. Novo istraživanje odbacilo je teoriju da seksualni život pati nakon rođenja bebe i dokazalo da seks postoji, pa je čak bolji i češći nego pre.

kina
Foto: Profimedia

Istraživači jedne britanske internet stranice pod nazivom "Čanel Mam" uradili su anketu, u okviru koje su ispitali čak 1.118 parova roditelja o tome koliko su se njihove seksualne navike promenile nakon dolaska bebe. Novopečeni roditelji su tada otkrili da u proseku čekaju 58 dana nakon porođaja do ponovnog seksa. Dok 94 odsto njih tvrdi da su zadovoljni svojim seksualnim životom nakon dolaska bebe, 57 odsto njih je istaklo da im je dete poboljšalo seksualni život. 

NAJLAKŠI PUT DO RAVNOG STOMAKA: Konzumirajte ove namirnice i za četiri dana bićete transformisane

Trećina je tako rekla da im je seks češći nego pre rođenja deteta, a četiri od pet anketiranih da im je sada važniji kvalitet, nego sama količina seksualnih odnosa. 

OTKRILA TAJNU: Ovu namirnicu izbegavate, a baš zbog nje VIKTORIJINI ANĐELI IMAJU NAJLEPŠU KOSU

Ovo istraživanje, otkrilo je još jedan vrlo zanimljiv podatak. Dve trećine anketiranih muškaraca izjavilo je da im se više sviđa telo partnerke nakon porođaja. Jedna trećina je kazala da im se više sviđalo telo kakvo je žena imala pre porođaja, a preostali da ne primećuju razliku. 

Trudnica
Foto: Profimedia/ilustracija

- Rođenje deteta je najveća promena koja se može dogoditi u odnosu, tako da je divno videti da može da zbliži parove, a ne udalji. Iako se niko ne pretvara da je lako vratiti nazad svoj ljubavni život, možda nove mame mogu uživati u svojim novim oblinama jednako kao i njihovi partneri - rekal je Sioban Frigard, žena koja stoji iza ovog portala.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd