Skip to main content
seks

VOLIŠ MISIONARSKU POZU!? Evo kako da je ZAČINIŠ, uz ove savete imaćeš EKSPLOZIVNE ORGAZME!

Foto: Profimedia
Novi ugao!

Misionarska poza je jedna od najpoznatijih poza, a uprkos tome – često se smatra običnom i dosadnom i uvek je u senci onih uzbudljivijih poza – žena gore, otpozadi ili obrnuta kaubojka... No, to ne bi trebalo da bude tako.

OVO VIŠE NE IDE OVAKO! Evo ZAŠTO imaš PROBLEME u vezi, kriv je jedan od ovih SEDAM FAKTORA!

OVO VIŠE NE IDE OVAKO! Evo ZAŠTO imaš PROBLEME u vezi, kriv je jedan od ovih SEDAM FAKTORA!

Mnogo ljudi ne zna da je misionarska poza, jer omogućava mnogo varijacija i izlaže nerve širokom rasponu čula, veoma dobra za postizanje orgazma.

seks
Foto: Profimedia

Upravo to objašnjava zbog čega 33 posto žena kaže da je misionarska poza njihova omiljena poza (sviđa se ona i muškarcima – jer im omogućava da kontrolišu tempo i produžava im orgazam). Ako volite misionarsku pozu i želite da je učinite uzbudljivijom i zanimljivijom, pomoći će ovi saveti...

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE MUŠKARCI PRAVE U SE*SU: Nauči ovo svog DRAGOG i bićeš prezadovoljna!

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE MUŠKARCI PRAVE U SE*SU: Nauči ovo svog DRAGOG i bićeš prezadovoljna!

Zaljuljajte čamac
Misionarska poza je često kritikovana jer ne omogućava mnogo klitoralnog kontakta, no jednostavno prilagođavanje može to da popravi. Stručnjaci to nazivaju "tehnikom koitalnog usklađivanja" ("the coital alignment technique" poznata i kao "the cat"). Dok je on na vama, neka se pomakne prema gore nekoliko centimetara (oko 5 cm) tako da baza njegovog penisa bude direktno usklađena s vašim klitorisom, kaže seks terapeut Ian Kerner, dr med.

Zatim, s nogama obmotanim oko njegovih bedara, priljubite genitalije i tako stvorite pritisak i protivpritisak, zajedno se lagano ljuljajući (za razliku od unutra i van). Verujte, neće dugo trebati da vas klitoris "obavesti" kako je to što radite – pun pogodak!

PRIPREMA, POZOR, SAD: Sve prednosti i mane s*ksa pod tušem!

PRIPREMA, POZOR, SAD: Sve prednosti i mane s*ksa pod tušem!

Idite duboko
Dok je on na vama, privucite kolena prema grudima (možete se uhvatiti za zadnju stranu svojih bedara za podršku) i stavite jedno ili oba stopala na njegove grudi. Tako ćete vrh njegovog penisa pozicionirati u direktan kontakt s grlićem vaše materice, što je veoma prijatno mnogim ženama.

Preuzmite kontrolu
Samo zato što ste vi ispod ne znači da ne možete diktirati tempo i jačinu... Stavite jednu nogu preko njegovog ramena, a drugu ravno ispruženu na krevetu (ili savijenu, sa stopalom čvrsto postavljenim na madrac). U svom sopstvenom ritmu naizmence prebacujte noge, tako da je jedna preko ramena, a druga na krevetu. Pomeranje noge gore-dole stvara prijatan osećaj u zoni G-tačke.

Bacite ga na kolena
Probudite ceo niz novih osećaja uz pomoć promene ugla penetracije. "Lezite na leđa, a on neka klekne između vaših nogu (zadnjica mu je oslonjena na gležnjeve)", sugeriše seks pedagog i autorka bestseler knjiga o seksu Lou Padžet.

ZAŠTO JE VAŽNO DA PRIČAŠ SA PARTNEROM O NJEGOVOJ BIVŠOJ: Ovako ćeš saznati s kim imaš posla

ZAŠTO JE VAŽNO DA PRIČAŠ SA PARTNEROM O NJEGOVOJ BIVŠOJ: Ovako ćeš saznati s kim imaš posla

"On može da koristi snagu svojih bedara kako bi gurao prema napred ili neka zgrabi vaše kukove svojim rukama kako bi kontrolisao tempo."

Ovaj položaj stimuliše vaš niži vaginalni zid, koji sadrži nerve koji su često zanemareni tokom obične misionarske poze. Ako vam orgazam i dalje izmiče, uzmite vibrator ili stavite malo lubrikanta na prste i istovremeno se sami zadovoljavajte dok on penetrira.

Ljubavni par
Foto: Profimedia/ilustracija

Ispravite se
Možda zvuči čudno, ali skupljene noge mogu ustvari da vam povećaju užitak. Nakon što uđe u vas, skupite noge (držeći ih ravno), tako da njegove noge ostanu izvan vaših. Zatim stisnite bedra kako biste stvorili trenje dok on prodire i trlja se o vas. Ulaz u vaginu - spopljašnje i unutrašnje usne - prepun je nervnih završetaka koji se aktiviraju pri ovoj vrsti plitke penetracije. Takođe, možete se uhvatiti otpozadi za uzglavlje ili staviti dlanove na zid za još više otpora i trenja.

PRAVILA ZA NEZABORAVNU AVANTURU: Šta sve moraš da znaš o trojci?

PRAVILA ZA NEZABORAVNU AVANTURU: Šta sve moraš da znaš o trojci?

Koristite pomagala
Najbolja seksualna igračka je uvek na vašem krevetu.

"Stavite jastuk ispod donjeg dela leđa kako biste vaginu nagnuli prema gore i napred", kaže Padžet.

"Njegov penis će pogoditi vrh frontalnog zida gde se nalazi G-tačka."

Za dodatni užitak, dlanovima usmeravajte njegovu zadnjicu i tako kontrolišite tempo i ritam pokreta.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd