fbpx
Skip to main content
Muškarac ljubi ženu po vratu

ŽENE SU ODUŠEVLJENE: Evo šta S*KS sa MLAĐIM partnerom čini TVOM ORGANIZMU!

Foto: Profimedia
Danas su stvarno pedesete nove tridesete. Uz pravilnu ishranu, vežbanje i negu, žene izgledaju sve bolje i mlađe, a dodatno samopouzdanje daje im mogućnost da se ostvare i kao majke.

Pre nekoliko decenija, partnerska veza u kojoj je žena bila starija više od pet godina bila je prava retkost. Podrazumevalo se da stariji muškarac može da bude u vezi s mladom devojkom, bez obzira na razliku od dve decenije i više, to je bilo potpuno društveno prihvatljivo i nije se postavljalo pitanje.

Obrnut slučaj, takoreći, nije ni postojao, a ako bi se neki par i usudio da se pokaže u javnosti, to je bilo neprihvatljivo i za porodice, i za okolinu.

Često sam u to vreme imala slučajeve da se par godinama bori za decu i to ne urodi plodom. Kad žena, recimo, pređe 45. godinu, muž je nalazio izrazito mlađu partnerku, formirao novu porodicu, a žena na pragu klimaksa ostajala je sama, bez nade za novim početkom.

Produžetak mladosti

Vantelesna oplodnja nije bila uobičajena i lako dostupna, a posle četrdesete uspešna vantelesna oplodnja bila je pre iznenađenje nego očekivana pojava.

Istina je da su uspešni, profesionalno i materijalno ostvareni muškarci za svaku novu vezu češće birali sve mlađu partnerku. Nekim „običnim” ljudima to se nije tako često događalo. Sociolozi i psiholozi pokušali su to da objasne instiktima iz davne prošlosti, kada je žena tražila pouzdanog hranitelja porodice, uspeh i moć koji daju sigurnost. Ja to ne bih baš nazvala primarnim instiktima iz prošlosti koji se uobliče u pravu ljubav, jer da je tako, dešavalo bi se redovno i plemenitim hraniteljima porodice koji nisu moćni i bogati. Ovako, mora biti da je u pitanju neka druga definicija, stvorena društvenim okolnostima, a koja nije samo „hranitelj porodice”.

U takvom okruženju žena koja je imala partnera mlađeg više od 10 godina, zaista je bila retkost. U to vreme, u ordinaciji sam srela tek nekoliko takvih parova. Neki od njih su održali stabilne brakove do danas, ali ih je zaista bilo toliko malo da sam ih sve zapamtila.

Srećom, vremena su se promenila. Mislim da je tome najviše doprinelo ne samo pozitivno okruženje i sve više ostvarenih žena, već veliki razvoj vantelesne oplodnje koji je omogućio da se jajne ćelije mogu zamrzavati i da se donatorska jajna ćelija može koristiti sve do pedesete godine života.

Podrazumevalo se za muškarce da kada deca porastu, žene stignu godine, oni se okreću izrazito mlađim partnerkama, stvaraju novu porodicu i ponovo proživljavaju mladost. I to su psiholozi tumačili kao strah od starosti i smrti, i produžetak mladosti. A žene, posle četrdeset i neke, mogle su samo da sanjaju ponovnu mladost. E, to više zaista nije tako! Danas, žena koja zna da do pedesete može lako da postane majka, dobija novu sigurnost. Ranije je i to bila prepreka za vezu sa mlađim muškarcem, a sada to više nije.

Ostatak teksta pročitajte na tosamja.media.

 

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd