fbpx
Skip to main content
Razgovor za posao

BEZ PUĆENJA I DUBOKOG DEKOLTEA: 6 saveta kako da ostaviš ODLIČAN PRVI UTISAK i dobiješ posao!

Foto: Profimedia
Saveti koje ćeš moći da primenjuješ u svakoj prilici.

Mnogi tvrde da su u današnje vreme žene po mnogo čemu ravnopravne sa muškarcima. Ipak, statistike pokazuju da to baš i nije tačno. Žene često ne dobijaju posao, a i kada dobiju, za isti posao, često imaju manju platu od muškaraca. 

Potrebno je da znate kako da se postavite, a kada jednom dobijete posao, kasnije ide borba za bolju poziciju. Za početak, dajemo vam nekoliko saveta kako da ostavite najbolji utisak. 

Pratite ove korake i sigurno neće biti problema da vas uz to, i uz vaše kvalifikacije, zaposle. 

1. Vaš stav

Obratite pažnju na to kako se slažete sa drugima i kakvu imate interakciju. Budite svesni vaše neverbalne komunikacije, vaše facijalne ekspresije i vašeg govora tela - istraživanja su pokazala da ima četiri puta više uticaja na prvi utisak od vaših reči. I ne potcenjujte moć iskrenog osmeha. 

IMATE OBLINE? Dajemo vam 6 saveta kako da izgledate sjajno u uskim farmerkama! (FOTO)

2. Prostor

Postoji istraživanje o tome kako koristimo prostor kada komuniciramo, ukoliko ovo bolje razumemo, možemo mnogo povećati šanse za uspeh i prihvatanje. 

To je veoma važno kod intervjua za posao. Mesto gde sedite daje poruku o tome kako percipirate vašu ulogu i ulogu onog ko vas intervjuiše. Kada vam osoba koja vas intervjuiše ponudi da sednete, neka to bude direktno preko puta njega/nje. Potrudite se da ne prekrštate noge i ruke, pošto to može da izgleda odbojno. 

3. Vaša odeća

Vaša odeća bi trebalo da odgovara vašem ponašanju i rečima koje koristite. Ako želite da ostavite dobar prvi utisak, neka vaša odeća bude čista, dobro vam stoji i prikladna je situaciji. 

razgovor za posao
Foto: Profimedia/ilustracija

4. Vaši aksesoari

Manje je više. Neka vaš nakit bude jednostavan, dodaci treba da odgovaraju vašem izgledu, ne da odskaču. Vaše cipele takođe igraju veoma važnu ulogu, pa se potrudite da budu u odličnom stanju. 

5. Vaša kosa

Vaša kosa može da doprinese vašem izgledu ili da ga potpuno uništi. Umršena, masna, puna laka za kosu ili prečupava, može da ostavi pogrešan utisak o vama. Potrebno je da i ona i vaši nokti budu uredni i čisti. 

Jelena objavila neodoljivu sliku sa Stefanom, ali su svi primetili OVAJ DETALJ u pozadini! (FOTO)

6. Vaša šminka

Šminka može da vam da samopouzdanje, ali treba da budete pažljive u njenom odabiru. Nošenjem "teške" šminke na razgovor za posao ostavljate loš utisak i to je jedno veliko "NE". Odaberite laganu, prirodnu šminku koja naglašava vašu lepotu i crte lica. 

DODATNI SAVET: Zapamtite da je način na koji predstavljate sebe blisko vezan sa načinom na koji vas svet doživljava. Ukoliko naučite da rukujete različitim elementima koji čine vašu sliku, imaćete više prilika da ostavite dobar utisak. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd