fbpx
Skip to main content
Plivanje za Časni krst na Bogojavljenje

ISPOŠTUJTE VELIKI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Večeras NEUDATE devojke MORAJU OVO da urade da bi NAŠLE MUŽA!

Foto: Profimedia
Nikako nemojte zaspati pre ponoći.

Danas se obeležava veliki hrišćanski praznik Krstovdan, i ujedno prvi dan posle Božića kada se ponovo posti. Krstovdan je nekada je podrazumevao veliki broj rituala i običaja, ali je danas većina njih pomerena na Bogojavljenje. Međutim, najvažnija stvar dešava se upravo noćas!

Nikol Šerzinger se pojavila u prelepom čipkastom odelu, a svi su gledali u njene NOGE! Evo i zašto! (FOTO)

Burme
Foto: Profimedia

Prema običajima, ćim sunce zađe, uoči praznika, hrišćani počinju da se pozdravljaju sa „Bog se javi!”, a odgovoraju sa „Vaistinu se javi!”, a naročito je bitno ostati budan do ponoći!

SEKSI MANEKENKA ovako izgleda na Instagramu, a sada su je PAPARACI uhvatili NESPREMNU NA PLAŽI: Evo kako stvari zaista stoje - reakcije su BURNE!

Naime, naši stari veruju da je noć između 18. i 19. januara vreme kada se nebo otvara i „Bog se javlja”. Prema verovanju, Bogojavljenje – javljanje ili objava Boga, dešava se u gluvo doba, uoči Bogojavljenja, kada se na tren otvara nebo, da se ukrštaju vetrovi što duvaju zimi s onima što duvaju leti. Prema verovanju, u tom trenutku sve vode sveta prestaju da teku, a onaj ko se zatekne na otvorenom i to vidi, može od Boga da zatraži ispunjenje jedne želje!

Bogojavljenje se širom Srbije obeležava i tradicionalnim plivanjem za bogojavljenski, odnosno Časni krst.

Ivana je bila omiljena voditeljka, sa 29 godina dobila je ponudu koju NIJE MOGLA DA ODBIJE, a sada se njen život još jednom MENJA IZ KORENA

Veliki broj verovanja!

Osim ovog, prema mišljenju mnogih najlepšeg običaja za Bogojavljenje, ovaj praznik karakteriše i veliki broj drugih verovanja još iz davnina. Veruje se da će neudate devojke, ukoliko stave ogledalce pod jastuk 18. januara uveče sanjati muškarca za koga će se udati.

Verovalo se i da vreme na Bogojavljenje predskazuje kakvo će vreme biti cele godine. Ako sutra bude jak mraz ili pada sneg, godina će biti rodna. Ako pak, bude vedro, biće sušna godina. Ukoliko 19. januar bude kišovit, cele godine će biti dosta padavina i poplava.

Na ovaj dan se osvećuje voda za koju se veruje da je lekovita i čudotvorna i naziva se bogojavljanska voda. Nju vernici nose kućama i njome krope svoje domove i čuvaju je kao lek tokom cele godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd