fbpx
Skip to main content
kuhinja

Da li ste i vi jedna od njih? OVE stvari uredne osobe nikada ne drže u kuhinji

Foto: Profimedia
Kakva je situacija kod vas?

Sve ono što ne služi za pripremu jela ne treba držati u kuhinji, pravilo broj jedan svih urednih domaćica.

Jeftino i efikasno: Vratite belinu svom vešu bez upotrebe hemikalija

Ako vam je kuhinja krcata stvarima koje pripadaju drugim prostorijama, ako u njoj imate aparate koje retko koristite, a na policama opšti haos, vreme je za veliko spremanje.

Zagrejte se i uštedite: Ovih 5 trikova će vam olakšati ovaj minus

Stručnjaci su napravili popis predmeta koje uredni ljudi nikako ne drže u svojim kuhinjama. Nakon ovoga biste mogli da razmislite da li veliki deo toga da jednostavno bacite ili da nekom poklonite.

Moderne spravice

Rezač za avokado, naprava za guljenje jaja i krompira ili šargarepe, danas zaista možete kupiti svakakva pomagala za kuhinju. Ali stručnjaci savetuju da izbegavate takve stvari ako želite da imate uredne fioke i police. Ako želite da vodite uredniji život, vratite se osnovnim stvarima. To se odnos i na one velike kuhinjske aparate koji samo stoje i skupljaju prašinu.

krompir
krompir
Foto: Profimedia

Duplikati

Mnoga domaćinstva imaju po dve ili više istih stvari u kuhinji, što svakako nije potrebno. Ako se nešto pokvari ili više nema svoju namenu, bacite i kupite novo. Nema smisla da to držite u fioci. Ako mislite da neke stvari trebate da imate u rezervi, ograničite duplikate samo na one najsitnije.

Izgrebani tiganji

Izgrebani tiganji mogu biti nehigijenski, pa čak i opasni po zdravlje, s obzirom na to da se komadići sa površine tiganja mogu preneti zajedno sa hranom u tanjir.

tiganj
tiganj
Foto: Profimedia

Knjiga recepata

Sigurno imate barem dve, tri knjige sa receptima na kuhinjskim policama. Stručnjaci savetuju da ih sve pobacate. Ako i ima neki recept unutra koji vam je veoma drag, uzmite tu stranicu i sačuvajte je. U današnje vreme, kad vam je sve dostupno na internetu, zaista nema potrebe da čuvate tako nešto. Izuzetak je čuvanje kuvara kao uspomene od mame i bake koji za vas imaju posebnu vrednost.

OBAVEZNO PROBAJ! Super trik za šlag i belanca koji će obradovati svaku domaćicu

Zalihe plastičnog posuđa

Krajnje je vreme je da se rešite svih iskrivljenih plastičnih posuda. One su neupotrebljive, a samo vam stvaraju nered u kuhinji. Stručnjaci predlažu da kupujete komplete plastičnih posuda koje se slažu jedna u drugu. Takođe, bacite svaku posudu kojoj ne možete da pronađete poklopac.

posude
posude
Foto: Profimedia

Sve ono što nije za kuhanje

Sklonite papire, igračke i sve ostalo čemu nije mesto u kuhinji. Tamo gde se jede i kuva nema mesta za takve stvari. Kuhinja ne sme postati mesto za odlaganje svega toga, ali nikako.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd