fbpx
Skip to main content
BiVits

Doktor savetuje: NAJLAKŠI NAČIN DA OJAČATE IMUNI SISTEM – Svi potrebni vitamini u jednom!

Tanjug/​Sava Radovanović
Dr Katarina Bajec preporučuje šta je potrebno za oporavak organizma nakon preležane infekcije.

Neću pogrešiti ako kažem da nas je pandemija korona virusom naučila i nešto dobro. A to je da se više bavimo zdravljem i jačanjem našeg imunog sistema.

Kao neko ko je i sam imao COVID infekciju, naučila sam da u toku bolesti važi samo jedno pravilo, a to je da nema pravila. I da jedina stvar koju možemo da uradimo za sebe je da sprovodimo sve mere zaštite, nosimo maske, održavamo higijenu ruku, i ono najvažnije, održimo naš imuni sistem jakim i zdravim.

Adekvatna suplementacija, je nešto što sam i sama sprovodila tokom same bolesti, ali i nakon preležanog COVID-a.

Post-COVID je nova dijagnoza, sa kojom se najveći broj pacijenata nakon preležane bolesti, nažalost, muči i nekoliko meseci posle. Umor, bezvoljnost, manjak koncentracije, loš san, zamaranje, samo su neke od tegoba sa kojima se u post-COVID-u srećemo.

BiVits ACTIVA Recovery je nov preparat, tačnije suplement, koji u jednoj tableti sadrži sve što je neophodno da se imuni sistem nakon preležane infekcije koronavirusom što brže i adekvatnije oporavi.

Šta je to što nam je potrebno, a što je upravo sadržano u jednoj tableti suplementa BiVits ACTIVA Recovery?

Najpre, to je vitamin C. Esencijalni vitamin, koje naše telo ne proizvodi, i zato ga moramo uneti hranom ili suplementacijom, u dovoljnoj količini. Vitamin C učestvuje u mnogim reakcijama imunog sistema, povećava proizvodnju leukocita, i drugih ćelija imuniteta, a deluje i kao moćni antioksidant, koji štiti naše ćelije od oksidativnog stresa-glavnog krivca za nastanak hroničnih bolesti.

Zatim, vitamin D. Živimo u epidemiji deficita vitamina D, i zato moramo da mislimo o adekvatnoj suplementaciji na vreme. Vitamin D je neophodan za zdravlje naših kostiju, ali i našeg imunog sistema. On pospešuje imuni odgovor i proizvodnju određenih imunih ćelija. Brojne studije su pokazale da vitamin D sprečava nastanak respiratornih infekcija, ali i da ima antimikrobno dejstvo.

Pored vitamina, ne smemo da zaboravimo na neophodne minerale: cink, selen i mangan.

Cink je vitalni mineral, koji naše telo ne proizvodi, i zato moramo da obezbedimo njegov unos putem hrane i suplemenata. On učestvuje u više od 300 enzimskih reakcija, unutar metaboličkih reakcija i varenja. Pored toga, neophodan je za pravilan razvoj i funkciju imunih ćelija. Pored toga, štiti organizam od oksidativnog stresa, glavnog uzročnika bolesti modernog doba.

Selen učestvuje u metaboličkim reakcijama u jetri, i neophodan je za adekvatnu funkciju antioksidativnih enzima u jetri. Štiti od oksidativnog stresa, pospešuje imuni odgovor, ali povoljno utiče i na poboljšanje koncentracije i kognitivnih performansi, kao što su učenje i pamćenje.
Mangan je mineral neophodan za određene enzimske reakcije, ima antioksidativno dejstvo, i neophodan je za normalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema.

Jedna tableta BiVits ACTIVA RECOVERY suplementa sadrži upravo vitamin C, vitamin D, cink, selen i mangan. Međutim, tu nije kraj.

BiVits ACTIVA RECOVERY je jedinstven preparat, koji pored ove kombinacije vitamina i minerala, sadrži i N-acetil cistein.  N-acetil cistein je suplementarna forma aminokiseline cisteina.

Neophodan je u stvaranju glutationa, moćnog antioksidanta.

Pomaže u eliminaciji toksičnih materija, i time sprečava ili smanjuje oštećenje jetre i bubrega.

Deluje kao mukolitik, pomaže razlaganje i eliminaciju sekreta iz disajnih puteva, i učestvujući u stvaranju glutationa, sprečava oštećenje pluća. Pored toga, upravo učestvujući u sintezi glutationa, pojačava imuni odogovor i sprečava nastanak oksidativnog stresa (oštećenja ćelije usled nakupljanja slobodnih radikala).

BiVits ACTIVA RECOVERY sadrži sve ono što nam je neophodno da naš organizam oporavimo od oštećenja nastalih korona virusom.

Uzmite zdravlje u svoje ruke, uzmite BiVits ACTIVA RECOVERY i oporavite vaš imuni sistem na vreme!

Dr Katarina Bajec

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd