Skip to main content
Švorc

HEDONISTA, AVANTURISTA ILI VEČITI ŠTEDIŠTA? Evo šta NAČIN na koji trošite NOVAC govori o vama!

Foto: Profimedia/ilustracija
U koju grupu spadate?

Bez obzira da li ste jedna od onih osoba koja čuva novac za "crne dane" ili ste neko ko živi od plate do plate, ono što je činjenica jeste da svi imamo određene potrošačke navike. Ukoliko želite dodatno objašnjenje, o načinu na koji trošite novac, kao i šta to tačno govori o vama, evo teksta za vas!

Istraživanja su pokazala da postoji nekoliko tipova finansijske ličnosti, a upravo rukovođenje sa novcem pokazuje u koju grupu spadate. Da li ste štediša, avanturista ili večiti švorc, otkrijte sada!

BIVŠA KUĆNA POMOĆNICA RAZOTKRILA BRENU! Godinama je radila kod nje i više NEĆE da ćuti!

novac
novac
Foto: Profimedia

TO JE TO! Našli smo glavni zimski trend! Ovo će svaka devojka morati da ima (FOTO)

Sklanjam novac sa strane, nikad se ne zna šta nosi novi dan

Ovaj tip ličnosti je opsednut budućnošću i onim šta donosi novi dan. Ne podnose nepredviđene situacije koje mogu da ga dovedu u potencijalni problem jer je nepsreman. Vrlo često sebi uskraćuju ikakve "radosti" upravo da bi bili spremni za "Ne daj Bože" situacije. Vole sigurnost kao i neki vid kontrole. Retko pozajmljuju drugima svoju ušteđevinu, jer je tako dobro sakriju da i sami zaborave da je imaju. Iako je ovaj tip ličnosti gotovo uvek siguran i ne razmišlja previše o neprijatnim događajima, nekad se postavlja  pitanje  da li takvi ljudi preteruju? Da li je zaista neophodno da sebi svaki put uskrate piće više, ili parče torte? Nekada je poželjno da sebe čovek "časti" nekom radošću, upravo da bi dao sebi motiv zašto da nastavi u tom smeru koji stalno praktikuje. A uostalom, jedan je život...

Jaoo nee, opet sam preterao/la sa trošenjem!

Ovaj tip ličnosti nije potpuno bez kompasa ali voli da uživa u trošenju novca. Veliki je hedonista, ume da pretera, ali životne prilike ga vrlo brzo "otrezne" i vrate put pravih šina. Kada nastupe dani da mora da se "zavrne slavina" bez pogovora to čine jer su svesni situacije kao i novčanih mogućnosti. Iako su više puta bili u centru neprijatnih dešavanja, nedostatak novca za neke hitne i neodložne potrebe, oni to ne doživljavaju kao opomenu za ubuduće, već kao da ih taj adrenalin "vozi" kroz život. Skloni su pozajmicama u trenucima nesnađenosti, ali njhov komfor im je i  pored toga, pa makar trajao svega nekoliko dana, i dalje na prvom mestu. Ovaj stil života se najčešće povezuje sa najvećim brojem ljudi.  

Ovako je došla na snimanje, a kad vidite KOLIKO košta najskuplja stvar na njoj - zavrteće vam se u glavi!

novac
novac
Foto: Profimedia

Opet sam potpuno švorc

Ovaj tip ličnosti živi od danas do sutra, a nekad se može reći i iz sata u sat. Vrlo često nemaju ni za pristojan obrok, a dešava se i da im manjka osnovnih higijenskih potrebština. Žive nepromišljeno, neplanski, bez ikakvih planova i želje za sigurnošću. Problem nastaje u situacijama kada im novac hitno treba jer nemaju odakle da ga uzmu uz objašnjenje da će sigurno vratiti. Zbog svog stila života nisu pouzdani pa čak ni za pozajmicu, a što bi rekli mudriji: Njima daješ samo onoliko od koliko možeš i da se oprostiš.

Najnormalnije su razgovarale: A onda se desilo nešto zbog čega su PRETRNULI i ona i gledaoci

novac
Foto: Profimedia/ilustracija

JOŠ UVEK SAMI: Ovo je tehnika koja će vam EKSPRESNO pomoći da nađete LJUBAV, a EVO i kako!

Ovakav vid trošenja novca nikako nije mudar. Najčešće se vezuje za mlade ljude i studente, kojima se ovo prašta samo dok su mladi. Ukoliko se prepoznajete u ovim redovima, "pamet u glavu" i menjajte se dok je još vreme. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Fog
12 Beograd