fbpx
Skip to main content
Maska

INSPIRATIVNI SAVETI za SAMCE u doba KORONE

Foto: Profimedia/ilustracija
Kroz ovu strašnu zdravstvenu krizu ne bi trebalo da prolazimo sami.

Mimo ovih subjektivnih osećaja, postoje pretpostavke da su samci i objektivno najviše na udaru korone. Bilo bi ipak malo lepše kad bi zimske bašte bar imale sto za soliste.

U moru loših vesti i dobrih saveta u vezi s koronom izdvojio se onaj da kroz ovu strašnu zdravstvenu krizu ne bi trebalo da prolazimo sami.

Peter Hotez, dekan Nacionalne škole za tropsku medicinu na Medicinskom fakultetu Bejlor, s obzirom na rast broja obolelih upozorio je Amerikance da bi sledećih četiri, pet meseci mogli da budu najteži period pandemije, tokom kojeg će se mnogi osećati napušteno.

“Potrudite se da tokom tog vremena niste sami”, poručio je on.

Ovaj inspirativan savet za samce u novoj realnosti je, na žalost, prilično komplikovan zahvat.   

Recept za sreću

Korona brojke rastu u Evropi, pa i kod nas, a od zdravstvenih mera i eventualne reprize zatvaranja najviše strahuju oni koji su pre pandemije izabrali solo život kao recept za sreću. Mimo ovih subjektivnih osećaja, postoje pretpostavke da su samci i objektivno najviše na udaru korone.

Kod nas je proletos, kad su radile bašte kafea i restorana, sve izgledalo kao nekad – čak i samcima. U međuvremenu, promenile su se slike krajolika i korona brojke. Prijateljima ne zameramo lagano distanciranje, u želji da zaštite najdraže, ali možemo da se žalimo što su kod nas retke zimske bašte u kojima je druženje sasvim bezbedno.

Kafe s grejanjem i ćebencetom za kolena je sasvim ugodno mesto za sastanke, ali traganje za njim i čekanje slobodnog stola nekada duže traje od užitka. S druge strane, večera u restoranu trenutno mnogima izgleda kao nemoguća misija.

Ostatak teksta pročitajte na tosamja.media.

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd