fbpx
Skip to main content
Majka

Ispovest majke koja ima dva dečaka: Ovakvu priču ćete pročitati JEDNOM u životu

Foto: Profimedia
Većina roditelja koji, kao i ja, imaju mušku decu znaju da to nimalo nije lako. Barem ne kad su dečaci uzrasta pet i osam godina.

Za mene je, zapravo, prokletstvo to što se toliko dobro slažu, pošto mlađi sin, iako je po prirodi mirniji, prati starijeg u svim njegovim nestašlucima.

Živahnim dečačkim igrarijama jednostavno nema kraja i moram priznati da je negde milina gledati koliko su njih dvojica maštoviti i domišljati kad treba izmisliti nove nepodopštine.

No, sve to ima svoju cenu i često se stvari završe baš kao u onoj narodnoj umotvorini “od igračke – plačke”. Sitni padovi, ubodi, posekotine, oderotine… - sve je to deo svakodnevice u našoj porodici, a o muževljevim i mojim povredama kad nagazimo na lego-kockicu ili neku drugu dečiju igračku, bolje i da ne govorim.

Jasno vam je već da je kod nas situacija takva da nam kuća pre liči na srednjevekovno bojište s poljskom bolnicom, nego na normalan dom. Kad odemo na letovanje ili kod svekrve na selo – ista priča, jer moji klinci su nezaustavljivi.

Pošto nema smisla da za svaku ogrebotinicu trčimo u urgentni centar, u međuvremenu sam postala ekspert za saniranje svih vrsta manjih povreda. Mislim da bi na moje medicinske veštine bila ponosna i legendarna Florens Najntingejl.

Kako bi sve prošlo bez neželjenih infekcija, gnojenja ili ne daj bože nekakvih komplikacija, u mojoj kućnoj i putnoj apoteci, uz raznorazne flastere i gaze svih dimenzija, obavezno se nalazi Tyrosur®.

U pitanju je lokalni antibiotik, koji u sebi sadrži aktivnu supstancu po imenu tirotricin. Tyrosur® je proizvod koji se u Nemačkoj koristi više od pola veka kao prvo sredstvo odbrane od inficiranja manjih rana i pomaže da one brže zarastu.

Na našem tržištu Tyrosur® dolazi u dva oblika - prašak i gel. Oba oblika su dostupna u apotekama, bez lekarskog recepta, a zbog praktičnog pakovanja su važan deo svake kućne i putne apoteke.

Tyrosur® gel moja deca vole jer, za razliku od drugih sredstava, ne peče, a mesto povrede prijatno hladi i ne masti, niti boji odeću. Dobro je što može da se koristi i na glavi i drugim delovima tela obraslim dlakama, kao i na licu ili pregibima.

Tyrosur® Powder, odnosno prašak za kožu, namenjen je za površinske, umereno vlažne rane. Prašak u dodiru sa ranom ne stvara grudvice, a zgodan je za one povrede koje zahtevaju da se stavi zaštitna kompresa. Deca ga rado prihvataju, jer se rana tretira bezbolno, bez dodira.

upozorenje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd