fbpx
Skip to main content
supermodel

ZLOSTAVLJAO je manekenke, a najmlađa ŽRTVA imala je svega 17 godina: Njegova ZLODELA ostala su u tajnosti!

Foto: Instagram printscreen/iloveph89
Najveća zlodela ovog predatora su počinjena u periodu između 80-ih i 90-ih godina.

da svet glamura i visoke mode nije imun na najniže strasti i zločine pokazuje primer francuskog milionera Žeralda Marija (71), bivšeg šefa pariške modne agencije "Elite Models", koji je u supermodele lansirao svoju bivšu suprugu Lindu Evanđelistu (55) i njene koleginice Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Klaudiju Šifer i Naomi Kembel.

TUPI BOL I GRČ U GRLU: Svaka žena je u OPASNOSTI - ne ignoriši znakove, vreme je za pomoć

TUPI BOL I GRČ U GRLU: Svaka žena je u OPASNOSTI - ne ignoriši znakove, vreme je za pomoć

"Ima neizlečivu bolest, nije joj ostalo mnogo da živi..." Manekenka skrhana zbog svoje MAJKE! (VIDEO)

"Ima neizlečivu bolest, nije joj ostalo mnogo da živi..." Manekenka skrhana zbog svoje MAJKE! (VIDEO)

ORL specijalista upozorava: Ove simptome ne smete da ignorišete! Evo kako da zaštitite nos i disajne puteve!

ORL specijalista upozorava: Ove simptome ne smete da ignorišete! Evo kako da zaštitite nos i disajne puteve!

Žerald Mari prošle godine našao se usred lavina optužbi bivših zaposlenih žena i u središtu je istrage francuske policije zbog sumnje na silovanje, svodništvo, seksualno uznemiravanje i lišavanje slobode kretanje.

Čak devet bivših modela, među kojima je i Kare Otis (52), bivša supruga Mikija Rurka, svedočile su kakve su sve užase proživljavale u razdoblju od početka 80-ih do početka 90-ih, kada im je Mari obećavao zvezdanu karijeru na modnim pistama, a šta se pretvorilo u gomilu poniženja i trauma, s čijim se posledicama i danas nose. Uz ostale, javno ih je podržala i Linda Evanđelista, koja im je čestitala na hrabrosti i snazi da progovore o sopstvenim traumama.

Bivši supermodel dodao je kako u vreme veze i braka s Žeraldom Mariejem nije imala nikakvih saznanja o tome što se događalo. Kanađanka Vendi Volš bila je 17-godišnjakinja kad je s majkom iz Toronta 1980. doputovala u Pariz na audiciju u agenciju Paris Planning, čiji je vlasnik bio Žerald Mari. Na ručku je majci obećao kako će njenoj ćerki biti anđeo čuvar i širom joj otvoriti vrata modnih pista i magazina. Ali, njegova slatkorečivost je bila krinka s*eksualnog predatora čije je ponašanje u modnim krugovima, čini se, bila javna tajna.

- Govorio mi je kako bi bilo dobro se zbog karijere pojavljujem na glamuroznim privatnim zabavama imućnih, na kojima su svi bili pijani i drogirani. Kokaina je bilo svuda, a manekenke su bile mlado meso za zabavu starijih muškaraca - izjavila je Vendi Volš, koju je Mari silovao me u svom stanu gde su se našli na, kako je rekao, poslovnom razgovoru.

- Nisam želela da ga naljutim, jer je taj čovek bio bog i batina u svetu mode, od njegove reči zavisila je moja karijera. Zato sam mu, kad mi je gurnuo ruku u gaćice, rekla da prestane jer ne koristim kontracepciju, a nakon toga me okrenuo, zabivši mi glavu u jastuk i analno silovao dok sam jecala od bola - ispričala je. Ponovni susret za nekoliko dana u agenciji bio je dodatno poniženje, jer je Mari u razgovoru s muškim kolegom upirao u nju prstom i glasno se smejao.

Njene reči imaju posebnu težinu jer je pre četiri godine bila prva u nizu žena koje su za s*ksualno uznemiravanje prijavile Bila Orajlija, voditelja vesti na televiziji "Foks". Slično iskustvo doživela je i Žil Dod, instruktorka plivanja koja se kao 19-godišnjakinja iz Los Anđelesa preselila u Pariz. Nju je Mari nakon zajedničkog izlaska i osveženja u njegovom đakuziju pozvao u krevet, gde ju je silovao.

- Osećala sam se potpuno podčinjenom: kad sam drugi put ostala sama s njim na poslu, prisilio me je na oralni s*ks - ispričala je Dod, koja se zlostavljača rešila nakon što je u Monte Karlu upoznala Adnana Kašogija, saudijskog milijardera.

Bili su u vezi dve godine, a Dod je kasnije saznala kako je bila samo jedna od žena u haremu saudijskog trgovca oružjem te da je Kašogi redovno plaćao usluge Mariejevoj agenciji za upoznavanje s atraktivnim pratiljama. U vreme dok je sa suprugom Lindom Evanđelistom predsedao izborom "Look of the Year" za Eliteov model godine u Njujorku 1991, jedna od kandidatkinja, 15-godišnja Kanađanka Šavna Li, sanjala je o susretu sa svojim idolom.

- Linda je bila moj idol, a kad sam dobila poziv u Pariz te svoju sobu u njihovom stanu, na svetu nije bilo srećnije osobe od mene - prisetila se Li i dodala kako se ponašanje njenog šefa potpuno promenilo kad je Linda Evanđelista otišla na duži službeni put. Nakon povratka iz diskoteke dao joj je majicu svoje supruge u koju se presvukla, a nakon toga ju je silovao.

Svi ti iskazi nadovezuju se na memoare supermodela Kare Otis, koja je u Pariz stigla kao 17-godišnjakinja 1986. U knjizi "Beauty, Disrupted" objavljenoj 2011. opisala je kako ju je Mari prvi put silovao bolesnu sa temperaturom, ležala u njegovom stanu, dok mu je tadašnja verenica Linda Evanđelista bila na putu.

To je bio njen prvi krug pakla, a Mari ju je, osim toga, navukao na kokain, drogu koja je, prema njegovom mišljenju, bila idealno sredstvo za mršavljenje i kontrolu težine. Nakon godinu dana užasa vratila se kući, ali je Mari nije zaboravio, nego joj je 1988. sredio snimanje naslovnice za američki Vog s Lindom Evanđelistom. Danas 70-godišnji Žerald Mari živi u braku s ruskim modelom između Pariza i Ibice, gde poseduje kuću s najboljim vinskim podrumom na ostvu, a sve optužbe - poriče. Njegovi advokatu tvrde da će u istrazi aktivno učestvovati jer mu je glavni cilj da spere ljagu s imena i dokaže sopstvenu - nevinost.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd