fbpx
Skip to main content
seks

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Žene koje su radile OVO imaju najmanje seksualnih problema

Foto: Profimedia
Nivo kardiovaskularnih vežbi kod fizički aktivnih odraslih osoba obrnuto je proporcionalan sa erektilnom disfunkcijom kod muškaraca i pojavom seksualne disfunkcije kod žena

Pošto sam pisao o otkriću receptora MC4R u mozgu koji direktno utiče na aktivnost estrogena i stimuliše fizičku aktivnost i pokušao da objasnim ulogu bioidentičnih hormona u starenju, naišao sam na nove metode koje pomažu da seks bude bolji.

Posebno je zanimljiva činjenica da se terapija laserom, shock wave ili terapija udarnim talasima, akupunktura i slične alternativne metode koriste sa idejom da se podstakne protok krvi u vagini.

Razni stručnjaci argumentuju priču da je protok krvi u vagini ključan, jer je najznačajniji za podmazivanje i osećaj nabreklosti koji je sličan erekciji kod muškaraca. Dakle, kao da čitam osnove fiziologije, samo se nigde ne pominje vežbanje kao najbolji način da svako od nas utiče na cirkulaciju, uključujući i cirkulaciju u polnim organima.

Ne znam po koji put opet moram da pišem o vežbanju, jer je ono potpuno neopravdano isključeno iz razmatranja kao najvažnija metoda za poboljšanje cirkulacije. Kao i uvek, razlog izgleda leži u činjenici da je vežbanje besplatno, za razliku od lasera ili shock wave terapije kojima se pridaje mistični značaj, s obzirom na aplikaciju terapije na nivou polnog organa.

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd