fbpx
Skip to main content
brisanje prašine

KADA STE IH ZADNJI PUT OČISTILI? Na ovih ŠEST stvari zaboravljamo a pravi su raj za bakterije!

Foto: Profimedia
Ne padaju nam na pamet

Kad počnemo da sređujemo stan, najčešće pažnju usmerimo na pod, prozore, kuhinjske površine, kupatilo... Većina nas zaboravlja da očisti neke stvari koje svakodnevno koristimo, poput ovih:

Daljinski upravljači - Jedna od stvari koju definitivno najčešće koristimo kod kuće. Mnogi uređaji danas imaju daljinske upravljače - klima uređaji, televizori, mini linije... Koristimo ih svakodnevno, ali ih vrlo retko čistimo. Na taj način prenosimo mikroorganizme s tih površina na druge i mogu lako biti uzrok infekcija.

Odeća vam se stalno lepi za peglu? Rešićete taj problem za 10 minuta uz stvar koju SVI IMATE U KUPATILU

Odeća vam se stalno lepi za peglu? Rešićete taj problem za 10 minuta uz stvar koju SVI IMATE U KUPATILU

Mobilni telefoni - Nekoliko istraživanja pokazalo je da su pametni telefoni jedna od najprljavijih površina koje koristimo. Čak i ako redovno peremo ruke, sam uređaj retko kada zaista očistimo kako treba i ponovo prenosimo prljavštinu s telefona na ruke, na lice i slično.

usisavanje
Foto: Profimedia

Da li vam je palo na pamet da operete ruke nakon svakog korišćenja telefona? Zašto nije?

Sudopera - Ostaci hrane često ostanu u otvoru sudopere i prava su podloga za razvoj bakterija. S vremena na vreme, setite se da očistite i odvod sudopere, kako biste sprečili neželjene mirise i eventualne zdravstvene probleme.

BUDUĆI RODITELJI OBRATITE PAŽNJU: Na ova stara muška imena su mnogi zaboravili, a veoma su lepa!

BUDUĆI RODITELJI OBRATITE PAŽNJU: Na ova stara muška imena su mnogi zaboravili, a veoma su lepa!

Četkice za šminku - Četke za nanošenje šminke pravi su raj za bakterije koje lako mogu da prouzrokuju neke upale na koži.

Kvake - s čistim ili prljavim rukama, kvake dodirujemo svakodnevno, više puta. Ipak, retko kada posvetimo dovoljno vremena za čišćenje tih površina. Ili nam uopšte ne padnu na pamet za čišćenje. Prljavština na podu ili prašina na nameštaju je nešto što se vidi, pa se zbog toga i češće čisti, ali to ne znači da, oku nevidljive prljavštine, nisu bezopasne.

rukavice za čišćenje
Foto: Profimedia

Sunđeri - koristimo ih kako bismo očistili druge površine, ali često upravo njih ne čistimo. Znajte da pritom prenosite prljavštinu sa sunđera i na druge površine. Perite sunđer jednom nedeljno u mašini za veš i redovno ih menjajte novim.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd