fbpx
Skip to main content
Dijeta

Kako da KONAČNO SMRŠATE, a da ne poludite od gladi - i ne, nije reč o dijeti koja "garantuje" čuda

Foto: Profimedia
Kad garderoba postane tesna, a vi hukćete i vrlo ste nervozni i non stop nešto nezdravo jedete, znači da je vreme da se preduzmu mere.

Šećerne bolesti, kardiovaskularna oboljenja, poremećaji funkcije jetre, smanjena plodnost, neke maligne bolesti, diskriminacija u društvu - zvuči kao spisak za zastrašivanje ali, nažalost, radi se o apsolutnim medicinskim činjenicama. Gojaznost JESTE hronična i podmukla bolest koja počinje u dečjem dobu.

I sad - možete da se bacite na prvu dijetu na koju naletite na internetu i koja garantuje “10 kg manje preko noći”. U prevodu: da poludite od gladi, a da vam pritom organizam kolabira jer mu ne dajete materije koje su mu potrebne. Ali, suština zapravo nije u dijeti .

Jedini način da zdravo redukujete telesnu težinu jeste da promenite način života.

-To je jedina prava istina. Govorili su vam da ne jedete meso, da ne jedete voće pre ili posle ručka, od raznih nutricionista ste dobijali papir na kome piše da je neophodno da za glavni obrok (ručak) jedete više od 450gr mesa, da ne mešate ugljene hidrate i protein, da konzumirate masti i tako dovedete telo u metabolicki proces ketoze. Dijeta sa lubenicom, medicinska dijeta, itd, itd. Ali, tek kada promenite način života i primenite jednostavne životne navike, možete se osloniti na to da se kilogrami neće vratiti posle same redukcije. Vaši obroci moraju biti izbalansirani, ne oduzimajte nutrijente. Balnas, balans i samo balans, Jednostavno je. kaže Aleksandar Vasić, osnivač Centra za redukciju telesne težine “Fitt Pro Team”.

Ključ je u tome da porcije ne smeju izazivati totalnu sitost. U samoj redukciji, neophodno je smanjivati količinu hrane koju unosite onda kada dođe do stagnacije.

-Užina između obroka je veoma važna i prvenstveno služi da smanji količinu hrane unete u organizam za ručak, odnosno večeru. Večera se konzumira tri do četiri sata pre sna i mora biti lako svarljiva. Uglavnom, to treba biti proteinski obrok - objašnjava Vasić.

Fizička aktivnost dodatno doprinosi samoj redukciji kilaže, ali i poboljšanju celokupnog zdravstvenog stanja.

Aleksandar i njegov tim svakodnevno brinu o obrocima i vežbama za ljude koji im se obraćaju sa željom da poboljšaju način života i koji žele da trajno redukuju telesnu težinu. I ti ljudi znaju: svakog dana, na njihov prag stiže pet Bye bye weight obroka spremljenih baš za njih, baš tog dana, od najsvežijih organskih proizvoda koje sami gaje.

-Kontrolna merenja u Fitt Pro Team centru su fenomenalna stvar. Tim putem pratimo napredak korisnika i motivišemo ih za nova postignuća-objašnjava Aleksandar.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd