fbpx
Skip to main content
Rialda Kadrić

POKOJNA RIALDA UMALO NIJE OSTALA BEZ ULOGE MARIJE: Došla je kao zamena za SLAVNU GLUMICU koja je OTKAZALA snimanje

Foto: Youtube printscreen
Zoran Čalić koji se potpisuje kao reditelj i scenarista Jovan Marković odlučuju da glavne uloge podari amaterima koji su bili deo dramske sekcije Radio Beograda.

Prvi kadrovi čuvenog serijala filmova „Lude godine“ snimljeni su davne 1977. godine. Gotovo da ne postoji osoba koja nije pogledala makar jednom u životu šta se sve dešavalo u ljubavnom životu Marije i Bobe. Međutim, postoje brojne tajne koje gledaoci nikada nisu saznali, a tiču se ovog kultnog ostvarenja.

Zoran Čalić koji se potpisuje kao reditelj i scenarista Jovan Marković odlučuju da glavne uloge podari amaterima koji su bili deo dramske sekcije Radio Beograda.

Rialda Kadić kasnije Šebek, u filmu Marija Pavlović-Todorović, imala je svega četrnaset godina kada se pojavila pred kamerama i nije imala nikakvog iskustva na filmu. Prvi put se u životu poljubila sa Vladimirom Petrovićem (Bobom iz filma) kada je on imao svega šesnaest godina.

Malo je falilo da Rialda ne dobije ovu ulogu, jer je tadašnjoj glumici u usponu Sonji Savić dato da upravo ona tumači ovaj lik. Zbog brojnih projekata na kojima je radila morala je da odbije glavnu ulogu, ali se pojavljuje u filmu u nekoliko kadrova kao Bobina školska drugarica.

Postoji i taj detalj kojima je mnogima promakao, u prva dva dela serijala Marijina porodica se preziva Đorđević. Postoji trenutak kada direktor škole Stevan Žigon razgovara sa Marijinim ocem Milanom, te ga oslovljava sa „gospodine Đorđeviću“, dok se u svakom narednom nastavku Marija, Milan i Jelena prezivaju Todorović.

Zanimljiv momenat je taj da u nastavku „Sulude godine“ kako nosi naziv filma iz 1988. godine ne vidimo Rialdu Kadrić jer je prekinula snimanje i odselila se u London. Zbog toga njen i Bobin lik nisu pojavljivali dalje u serijalu, u desetom delu Žikina ženidba objašnjeno je da su se Marija i Boba odselili u London zbog njene doktorske specijalizacije.

 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd