Utorak 19. mar 2024.
Cipele

MODNI TREND ZA IZBEGAVANJE: Koliko god da je POPULARAN, OPASAN je po vaše ZDRAVLJE!

Foto: Profimedia
Ignorišite ga!

Kim Kardašijan, ali i ostale poznate ličnosti popularizovale su providnu obuću. Priznajemo, praktična je jer može da se kombinuje uz sve, ali trebalo bi imati na umu da se ove cipele prave od plastike.

NIKO NIJE PRIMETIO: Ovo je PRVA STVAR koju je princ Hari rekao Megan kad je stigla u kapelu (VIDEO)

A znate šta može da se desi kada svoje stopalo "umotate" u plastiku? Možete da dobijete gljivice!

TRADICIJA SE NASTAVLJA: PRSTEN koji od danas KRASI ruku Megan Markl nije od OBIČNOG zlata

U trendu je da se ova obuća nosi na bosu nogu, a samim tim se stopalo znoji u dodiru sa plastikom, te postaje idealno za razvoj bakterija i gljivica.

Dr Rok Positano kaže da je samo po sebi dovoljno odvratno nositi obuću na bosu nogu, a kada na golo stopalo obujete plastičnu obuću, to je još gadnije.

DA LI SE PREPOZNAJETE? Osobe koje piju GORKU kafu sklone su ODREĐENOM načinu PONAŠANJA

"Stopalo bez čarape, bilo u plastičnoj ili nekoj drugoj cipeli, savršeno je za razvoj bakterija i gljivica. Vlaga, tama i toplota - kombinacija te tri stvari čini stopalo u cipeli opasnim mestom", naglašava dr Positano.

Toplota zarobljena u plastičnoj cipeli sa znojem je idealna za razvoj gljivica i za infekcije notkiju. Postoji i rizik od kontaktnog dermatitisa zbog koje osećate kao da vam je koža zapaljena, a i od pojave plikova.

Evo kako PRUGICAMA možete potpuno da promenite izgled tela! (FOTO)

Dr Positano naglašava i da su ove cipele neudobne jer baš i nisu fleksibilne, što znači da se neće prilagoditi ako vam tokom dana otekne stopalo. Drugim rečima, boleće vas noge i neće vam biti udobno.

PODRŠKA SUPRUGU: I supruge igrača su slavile sa njima, pojavila se i Mirka Vasiljević (FOTO)

Zbog svega toga, doktor savetuje da ne pratite ovaj trend ili da makar ispod plastične obuće obujete tanku čarapu, u boji kože ili u nekoj drugoj boji.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd