Skip to main content
grejanje u autu

NEVEROVATNO: Evo zašto NIKADA ZIMI ne biste trebali da UKLJUČUJETE GREJANJE U AUTU

Foto: YouTube printscreen/Dragon Garage
Sa hladnim danima, grejanje u autu nam je postalo neophodno

Kao i mnogi drugu vozači zimi, jedva čekate da sednete u auto i da uključite grejanje koje će od vašeg ljubimca napraviti vašeg najboljeg zimskog prijatelja.

Nešto najbolje što je iko mogao da izmisli da vozače jeste grejanje u autu, ali i pametne spravice koje vam omogućavaju da se auto zagreje pre nego sednete u njega. Grejanje u autu vam se čini kao odlična ideja dok ujutru idete na posao i putujete pohladnom vremenu, ali to nije baš tako sjajna ideja. To što ćete uključiti grejanje može više da škodi vašem autu nego da mu koristi.

PIJETE RASOL OD KUPUSA - TO MOŽE BITI OPASNO: Evo šta može da vam se desi ako popijete veću količinu

PIJETE RASOL OD KUPUSA - TO MOŽE BITI OPASNO: Evo šta može da vam se desi ako popijete veću količinu

Često ste UMORNI I MALAKSALI? Možda ste MALOKRVNI, a ovaj prirodni lek PODIŽE GVOŽĐE za 10 dana

Često ste UMORNI I MALAKSALI? Možda ste MALOKRVNI, a ovaj prirodni lek PODIŽE GVOŽĐE za 10 dana

Naviku da uključujete grejanje u autu sigurno imate još od vremena vaših roditelja i deluej vam sasvim logično da se vozike u toplom autu. Motori u novijim automobilima su mnogo drugačiji od onih koji se nalaze u automobilima koje su vozili vaši roditelji. Moderni automobili su napravljeni tako da mogu da funkcionišu u svim uslovima. Ovo je u potpunoj suprotnosti sa starijim modelima kojima je trebalo 10 do 15 minuta da se zagreju.

Kako biste ugrejali vaš auto sve što trebnate da uradite jeste da malo sačekate i on će se tokom vožnje ugrejati jer mu motor radi punom parom. Ukoliko još i uključite grejanje, potrošićete mnogo više benzina. Pored bespotrebnog trošenja benzina, višak goriva može da procuri unutar zidova cilindra i komore za sagorevanje. Umesto da produžavate vek trajanja vašeg automobila vi ćete ovako samo da ga skratite.

Žena gleda pod haubu automobila
Foto: Profimedia

Ukoliko budete malo istrpeli hladnoću tokom zime i ne palite uvek grejanje, vaš automobil će duže da bude ispravan. Auto se brže greje kada je u pokretu, pa ne samo da ćete sačuvati gorivo i uštedeti novac, sačuvaćete i vaš auto od oštećenja. Pre nego startujete automobil potrudite se da vam svi prozori budu čisti od snega i leda, a auto će se tokom vožnje sam od sebe ugrejati.

 

 
Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd