Skip to main content
vežbanje u teretani

NIJE REČ O G*ZI Ovo je neobičan mišić koje žene u Srbiji NAJVIŠE žele da zategnu, a evo kako usepti u tome

Foto: Profimedia
Ovo ih najviše opterećuje!

Deo tela koji prvi postaje indikator godina je, verovali ili ne, deo oko lakta. Koža i mišići podlaktice kod ljudi deluju kao godovi na drvetu i vremenom se opuštaju, ali je zanimljivo da itekako možete da utičete na njihov izgled i to - uz jednostavne vežbe.

- Kada bih izdvojio jedan mišić gornjeg dela tela za koji me klijenti često pitaju kako ga “zategnuti” to bi sigurno bio troglavi mišić nadlakta, odnosno triceps - kaže jedan od trenera i objašnjava da su na ovaj deo tela osetljivi i muškarci i žene.

Sa lepim vremenom kreće i nošenje kratkih rukava, a tada triceps dolazi do izražaja.

“Kada žene kažu da nisu zadovoljne izgledom svojih ruku one zapravo i nesvesno misle na tonus tricepsa koji se gubi pre svega nekorišćenjem tih mišića. Bitno je da znate da ovaj mišić učestvuje u pokretu opružanja ruke i bilo kojoj aktivnosti koja iziskuje guranje”, precizira Krgić i savetuje tri najdelotvornije ali i jednostavne vežbe koje mogu da zategnu ručne mišiće.

žena vežba
Foto: Profimedia

A ovo su neke od najefikasnijih vežbi za zatezanje ruku:

Sve vezbe mozete raditi po 3 serije od 10 do 15 ponavljanja.

Triceps propadanja na klupici

Ovu vežbu mozete raditi i kod kuće samo je bitno da nađete odgovarajući rekvizit. Spuštajte se do zemlje ali tako da leđa budu blizu klupice. Oslonac je na celom stopalu.

Ženski sklek

Ženski sklek može da se radi i kod kuće i u teretani. Zauzmite položaj kao na slici i lagano se spustite u sklek.

Najpopularnija vežba za ruke u teretani

Poslednja vežba i najpopularnija u teretani je vežba sa kanapima. Zauzmite položaj kao na slici blago u pretklonu leđa tako da ona ostanu prava i laktovi da budu fiksirani dok radite opružanje.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Grmljavina
28 Beograd