Skip to main content
mesec

- Nisam mogla da spavam, osećala sam kako ludim tokom PUNOG MESECA... A onda sam OTKRILA ZAŠTO!

Foto: Insagram Printsreen/ievasalinas
Pun Mesec ima veliki uticaj na kvalitet sna kod dece i odraslih, pa ne čudi što imamo nekih problema baš u danima kada je on najjači, a to je osetila i ova žena.

Tih dana možda će vam trebati više vremena da utonete u san, manje ćete spavati, a kao rezultat svega toga bićete razdražljivi i nervozni.

SINOĆ JE BIO PUN MESEC: Ove stvari nikako nemojte da radite danas

Ingrid Pruer, majka dva mala dečaka, osetila je na svojoj koži negativan uticaj ovog Zemljinog satelita.

Srpkinje rade sulude stvari da bi zavele muškarca: Kad je pun mesec treba im krv i ove reči

-Osetila sam uticaj Meseca i na sebi, ali i na deci. Oni su bili razdražljivi i naporniji nego obično, a ja sam osećala veliki umor. Odlučila sam da malo istražim o ovoj pojavi i pokušam da nađem rešenje jer sam pomilila da nešto nije u redu. Saznala sam da postoje istraživanja i studije o uticaju Meseca i da je tačno da manje spavamo tokom punog Meseca. Odraslima treba 5 minuta duže da zaspe, a san traje 20 minuta kraće zbog čega se budimo neispavani.

SUTRA SU CVETI! Evo zašto ne smete na ovaj dan da pevate i igrate

Kod dece je situacija slična, samo što ona spavaju 5 minuta kraće nego obično.

BRUTALNI HOROSKOP: Ovo je najjezivija tajna koju svaki znak krije od vas

Kada sam saznala uzrok, morala sam da nađem neko rešenje jer ovako više nismo mogli. Ključ je bio pre svega u ishrani. Ne treba jesti šećer i masnu hranu pre odlaska na spavanje. Treba slediti neki obrazac ponašanja pre odlaska na spavanje svake večeri i zamračiti spavaće sobe kako mesečeva svetlost ne bi prodrla do nas. Soba mora da bude provetrena i ne previše topla.

DANAŠNJI HOROSKOP: Baš nesrećan dan za ljubav i to za OVE ZNAKOVE

Kako biste uspavali decu zapračite im sobu i pročitajte im priču. Ušuškajte ih i poljubite dok ona ostaju da leže na leđima. Meni lično je pomoglo izbegavanje elektronskih uređaja pre spavanja i lagana muzika. Možete da probate da čitate u zamračenoj sobi i izbegavajte tešku hranu, ali nemojte ići u krevet gladni. Jedan od saveta koji sam pročitala na Internetu je i da treba zameniti staru i istrošenu posteljinu i jastuke kako biste učinili spavanje prijatnijim - savetuje Ingrid, a prenosi "Hufington post".

mesec
Foto: yoshimov via Foter.com / CC BY-ND

Budite svesni uticaja Meseca na vaše i ponašanje vašeg deteta jer ćete tako izbeći nervozu koja može samo da pogorša stvari.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd