fbpx
Skip to main content
Robert Redford

O ovome još niko ne zna! GLUMAC JE PREŽIVEO PAKAO: Tragedija sa detetom a onda i razvod!

Foto: Profimedia
Slavni glumac rekao je jednom prilikom da Holivud loše utiče na veze

On je intelektualac, umetnik i kauboj, opisala je Barbra Strajsend Roberta Redforda kada mu je uručivala počasnog Oskara 2002. Upravo ta kombinacija karakteristika, zajedno sa plavim očima i zanosnim osmehom, donela mu je uloge kojima je osvajao ženska srca.

Ali, Barbra je rekla i da je Robert Redford „voljena dragocena sila američkog filma”, i tada je mislila na njegovih stotinak uloga (zajedno su igrali u filmu Devojka koju sam voleo), na filmove koje je režirao i producirao, na njegova dva Oskara, tri Zlatna globusa, pa čak i na francusku Legiju časti.

Mislila je, takođe, i na značaj Sandens instituta i filmskog festivala koji je Redford osnovao u Juti, da bi dao šansu talentovanim filmadžijama čije ideje ne mogu da se probiju u holivudski mejnstrim.

Grad njegovog detinjstva

„Po zanimanju sam glumac, po prirodi aktivista”, opisao je sebe Robert Redford. Jer, još mnogo pre nego što je ekologija ušla u modu, Robert Redford je založio svoje ime, novac i aktivizam za očuvanje čistog vazduha i vode. Između ostalog, organizovao je učešće Sovjetske akademije nauka na ekološkom samitu u Sandens institutu.

Govorio je u Ujedinjenim nacijama 2015. i tada se setio svog detinjstva u Los Anđelesu: „Moja sećanja zapravo počinju na kraju Drugog svetskog rata. Bio je to divan grad, sa zelenim prostorima između naselja. Biciklom sam raznosio novine između njih.

Grad je bio svež i zelen. Voleo sam ga. Ali onda, odjednom, Los Anđeles je postao mesto na kraju duge i svi su se otimali da dođu u njega. I nikli su oblakoderi, autoputevi i zagađenje je bilo svuda. Iznenada, osećao sam da je grad koji sam voleo nestao pod mojim nogama. Više se nisam osećao kod kuće u njemu i odselio sam se.”

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd