fbpx
Skip to main content
porodica

OTKRIVAMO: Evo kako na JEDNOSTAVAN NAČIN da ULEPŠATE ŽIVOT sebi i svojoj porodici

Foto: Profimedia/ilustracija
Mislite na vreme, osećaj sigurnosti nema cenu.

Godinama ulažete kako biste mesto za život učinili što prijatnijim i sebi i svojoj porodici. Svesni ste da je nekretnina u Srbiji dobra investicija, način da štedite, ali i da uživate. Međutim, brojni su rizici koji mogu ugroziti sigurnost vašeg doma i pričiniti veliku materijalnu štetu. U takvim okolnostima, osiguranje doma ili domaćinstva jedan je od najvažnijih načina koji će vas učini spokojnijim. Važno je samo da o osiguranju onoga što ste sticali godinama mislite na vreme.

Osiguranjem domaćinstva možete da zaštite stan ili kuću od požara, izliva vode iz instalacija, ali i od lopova, pa i od kvarova, bilo da se dogode kod vas ili kod komšije. Visina premije zavisi od vrednosti vaše imovine i površine stambenog objekta, a način plaćanja birate sami u skladu sa svojim mogućnostima ‒ mesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje. I ono što je najvažnije, osiguranje doma nije skupo, čak šta više mnogo je jeftinije nego što možete i da zamislite.

Ukoliko u sklopu osnovnog paketa Dunav osiguranja "čuvar kuće" osigurate stan površine 50 kvadrata, vaš mesečni trošak biće oko 300 dinara, dakle kao cena jedne veće mlečne čokolade. S druge strane, benefiti su daleko vredniji: suma osiguranja za stambeni objekat po polisi iznosi 3.000.000 dinara, a suma osiguranja za stvari u domaćinstvu 600.000 dinara. Ukoliko odlučite da osigurate stan od 70 kvadrata, mesečne obaveze osnovnog paketa osiguranja nepokretnosti su u vrednosti dve čokolade od po 200 grama.

Iznos osiguranja "čuvar kuće" zavisi pre svega od vaše odluke. Naime, rizici od kojih želite da se zaštitite su brojni, te se treba dobro raspitati o onome što pokriva vaše želje. Ako u stanu imate drage i vredne slike i druge umetnine ili koristite pomoćne prostorije u zgradi ili dvorištu koje takođe želite da osigurate, onda to u Dunav osiguranju i naglasite. Dunav osiguranje pruža osiguravajuću zaštitu i od rizika iznenađenja: pritiska snega, pada drveta, dima, obesti i vandalizma, atmosferskih voda, od udara nepoznatog motornog vozila, kao i od opšte odgovornosti.

U zavisnosti od ugovorenog trajanja osiguranja, te broja dodatnih rizika uključenih uz osnovno pokriće, kao i za jednu ili više godina u pokriću bez štete, omogućeni su popusti i do 15 odsto.

Važno je samo da mislite na vreme, jer osećaj sigurnosti nema cenu.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd