fbpx
Skip to main content
Paulina Manov

Oduševila je sve ulogom Ljiljane u filmu "Toma", a evo kako izgleda SUPRUG Pauline Manov i ČIME SE BAVI!

Foto: Youtube printscreen
U braku su 13 godina.

Domaća publika u bioskopima širom Srbije, ali i regiona i Evrope imaju prilike da gledaju film "Toma", gde jednu od uloga tumači Paulina Manov. Ona igra Ljuljanu, suprugu doktora koji leči Tomu Zdravkovića. Ovom rolom, Paulina je oduševila mnoge.

Veliku podršku u svemu dobija od supruga dramaturga Vladimira Đurđevića sa kojim ima kćerku Minu (12) i sina Rastka (8). Par koji je u braku 13 godina otkriva da je mnogo lakše kad se oba partnera bave umetnošću.

- Kod ovako stresnih profesija razumevanje je ključno, počevši od najbanalnijih stvari poput toga da se ne postavlja pitanje zbog čega je snimanje trajalo do pola noći, pa do shvatanja čitavog procesa, stvaranja uloge, teksta, režije. Ali ne pomažemo jedno drugome u poslu. Vlada sagledava scenario iz sasvim drugog ugla od mene - rekla je ranije Paulina za "Gloriju", dok njen suprug dodaje da se on pravi važan ukoliko je scenario nejasan, pa predloži kako bi on rešio neku komplikovanu scenu.

Vladimir uglavnom piše pozorišne komade, od kojih je najzapaženiji “Ne igraj na Engleze” u Beogradskom dramskom pozorištu, ali sve donedavno nisu imali prilike da rade zajedno. To se dogodilo na serijalu “Nek ide život”, koji se već nekoliko puta i reprizirao, pa ih sad često prepoznaju na ulici.

Posvećeni su roditelji i vaspitanje dece im je najvažnije. Mina je više umetnički tip i okrenuta je društvenim naukama, dok Rastko ima inženjerski mozak i veoma ga zanima arheologija.

- Kad podnosite žrtvu za nešto, neminovno je da sa tim odricanjem dolazi i velika ljubav, valjda se svi normalni roditelji žrtvuju za svoju decu, ne postoji ništa važnije na svetu. Rastko je bio baš mali kad sam ga prvi put odveo na stadion Crvene zvezde da gleda utakmicu, voli sport i fudbal mu se sviđa. Mina je bila jednom na košarci u Pioniru, ali joj nije baš mnogo prijalo, bilo je previše bučno. Nameravali smo da je vodimo u pozorište da pogleda neku Paulininu predstavu, ali tada je počela pandemija, pa ćemo sačekati neka bolja vremena - rekao je Vladimir, a Paulina je dodala da je sad isuviše rano da predvide čime će se klinci baviti jer im se interesovanja menjaju vrlo brzo.

Glumica je letos, posle 25 godina, promenila boju kose, od riđokose je postala brineta zbog uloge Ljiljane u filmu “Toma”.

- Ni sama se još nisam navikla na promenu i ne doživljavam sebe kao crnku, mnogo mi je neobično. Ne znam da li ću zadržati tu boju, pošto ne znam kako će se još neke ponude za posao uskoro razrešiti. Od toga zavisi i buduća boja, svakako ću je u nekom trenutku promeniti. A planiram da jednom u životu budem i - plava.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd