Utorak 19. mar 2024.
Princ Vilijam i Princ Hari

NEMA POMIRENJA!? Hari i Vilijam NE mogu jedan pored drugog ni na SAHRANI, kraljica intervenisala!

Foto: Profimedia/ilustracija
Teška situacija.

Kraljica Elizabeta je done veoma važnu odluku o porotokolu koji će biti sproveden sutra na sahrani njenog supruga, princa Filipa, a tiče se njenih unuka princa Harija i princa Vilijama. 

Obojica će pratiti kovčeg u toku sahrane, ali ne jedan pored drugog.

Između princa Harija i princa Vilijama, dok budu pratili kovčeg, hodaće rođak Piter Filips. Kada se telo princa Filipa bude unelo u kapelu, Vilijam će krenuti ispred brata, dok će ostali članovi porodice ulaziti u parovima.

Bakingemska palata nije komentarisala šta je razlog ove odluke, ali je napomenuto da neće biti uvučena u dramu i percepcije, ističući da je odluku potpisala kraljica.

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

Kiseli KUPUS NE smeju JESTI osobe sa ovim ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, stanje se samo pogoršava

Kiseli KUPUS NE smeju JESTI osobe sa ovim ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, stanje se samo pogoršava

kraljica Elizabeta
kraljica Elizabeta
Foto: Profimedia

Megzit je narušio odnos prinčeva Harija i Vilijama, a kako je pisao ranije "Dejli mejl", braća će se sresti i na leto, zbog otkrivanja statue u čast njihove majke princeze Dajane.

Kraljica Elizabeta II donela je i konačnu odluku kakva odela će nositi muški članovi porodice na sahrani njenog supruga princa Filipa, 17. aprila u Vindzoru.

Kako tradicija nalaže, članovi britanske kraljevske porodice na ovakvim događajima nose vojna odela koja oslikavaju njihove vojne titule. Međutim, problem je nastao oko vojničkih uniformi princeva Harija i Endrjua, vojvode od Jorke, piše "Jutarnji hr".

Hari je nakon što je napustio kraljevske dužnosti izgubio vojna pokroviteljstva nakon, a njegova želja bila je da na sahrani dede bude u uniformi koju je nosio na svom venčanju sa Megan Markl, u maju 2018. u Vindzoru.

Vojvoda od Jorka je, takođe, izgubio vojničke titule zbog umešanosti u skandal povezan sa Džefrijem Epstajnom, koji je preminuo u njujorškom zatvoru tokom suđenja za pedofiliju. Kasnije su isplivali dokazi da je princ Endrju imao sek*ualne odnose sa maloletnom devojkom.

Princ Hari
Princ Hari
Foto: Profimedia

Hari i njegov stric su jedini u porodici bili u aktivnoj vojnoj službi, vojvoda od Saseksa u Avganistanu, a Endrju 1982. na Foklandskim ostrvima. Bakingemska palata nije želela da komentariše sukob oko odela za sahranu, a prema pisanju "Dejli mejla", svi muški članovi porodice biće u tamnim odelima.

Britanski list sada navodi još detalja pa piše da će muški članovi porodice na sahrani nositi jutarnje kapute sa medaljama, dok će žene biti u dnevnim haljinama.

Detalji sahrane objavljeni su juče u 17 časova, a među njima je i sledeće: kraljica će sedeti sama u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, nosiće masku na licu, na sahrani će biti 30 ljudi, svi će slediti epidemiološke mere, prikazana je i fotografija kola kojima će biti prevezen kovčeg, a koja je dizajnirao princ Filip, vojvoda od Edinburga je sam odabrao medalje, oznake i odlikovanja koja će biti na oltaru.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd