Utorak 19. mar 2024.
foto

REPLAY I FASHION COMPANY POTPISALI UGOVOR o zajedničkom ulaganju i produžili sporazum o distribuciji na teritoriji BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Rumunije

Foto: Promo
Svi sa nestrpljenjem isčekuju!

U okviru procesa međunarodne ekspanzije, Fashion Box – vodeća kompanija u segmentu premium denima- potpisala je ugovor o zajedničkom ulaganju sa Fashion Company za distribuciju Replay odeće, obuće i aksesoara za žene, muškarce i decu, na određenim istočnoevropskim tržištima.

Ugovor o zajedničkom ulaganju, potpisan između dva partnera, gde je Fashion Box većinski akcionar, stupiće na snagu početkom sezone jesen/zima 2019. Sporazum će promovisati razvoj brenda Replay u BiH, Srbiji (uključujući i Kosovo), Makedoniji, Crnoj Gori i Rumuniji otvaranjem 8 monobrend radnji do 2021., ali i razvijanjem veleprodajnog kanala.

Saradnja brenda Replay i Fashion Company je dugovečna i čvrsta zahvaljujući partnerstvu i ugovoru o distribuciji koji postoji preko 20 godina kada je reč o srpskom, makedonskom i crnogorskom tržištu. Godine 2018. zajedničkim snagama, ove dve kompanije otvorile su prvu Replay monobrend radnju u AFI Cotroceni tržnom centru u Bukureštu, koja se prostire na 120 m2 , a potom još jednu veličine 153 m2 u prestižnom ParkLake tržnom centru, takođe u rumunskoj prestonici.

Matteo Sinigaglia, Glavni izvršni direktor Fashion Box SpA izjavio je: „Ovaj ugovor o zajedničkom ulaganju dodatno će ojačati već čvrstu dvadesetogodišnju saradnju sa Fashion Company i uveren sam da će nam ova saradnja omogućiti da se nadogradimo na fantastičan posao koji Fashion Company obavlja u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori i da razvijemo i učvrstimo pristustvo Replay brenda i na drugim strateškim tržištima poput Rumunije“.

Milija Babović, Vlasnik Fashion Company Grupe izjavio je: „Višedecenijsko partnerstvo sa Fashion Box-om preraslo je okvire poslovnog. Mi predstavljamo svojevrsnu modnu porodicu, pa je ovaj korak bio logičan nastavak. Veoma se radujemo učvršćivanju naših veza i zajedničkom osvajanju novih tržišta.“

foto
Foto: Promo

Fashion Box S.p.A

Osnovana 1981., Fashion Box S.p.A. kompanija je globalni lider u segmentu denima. Italijanska grupa sa sedištem u Azolu, Trevizo, kreira, promoviše i distribuira odeću, obuću i aksesoare koji prate casual stil, za muškarce, žene i decu, pod sledećim brendovima: REPLAY, REPLAY&SONS i WE ARE REPLAY. Trenutno je Fashion Box kompanija prisutna na svim evropskim tržištima, kao i u Aziji, Bliskom Istoku, Latinskoj Americi i Africi, i to u preko 50 zemalja. Veleprodajna distributivna mreža obuhvata 4000 outleta, plus 105 monobrend radnji i 125 maloprodajnih odeljenja u okviru velikih radnji. Izvoz čini izvanrednih 85% učešća u prometu.

Fashion Company

Fashion Company, najveći modni retailer u regionu Jugoistočne Evrope, prisutan je kao apsolutni lider u modnoj industriji u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Rumuniji. Brendovi koje Fashion Company zastupa pripadaju klasi svetski poznatih modernih urbanih brendova kao što su: Replay, Diesel, Levi’s, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Scotch & Soda, Timberland, Camper, Manila Grace, Steve Madden, Cesare Paciotti, Bata, Liu Jo, Guess, Mango, Desigual, Inuikii, Mou, Paciotti 4US, UGG i mnogi drugi. Specifičnost poslovanja Fashion Company jeste ponuda široke lepeze odevnih proizvoda, obuće i aksesoara, zrela maloprodaja, poznati svetski brendovi i geografski različite, ali uvek premium lokacije na kojima posluje.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd