fbpx
Skip to main content
Rialda Kadrić

POKOJNA RIALDA JE ZAVRŠILA FAKULTET, ALI NE GLUMU: Ovako je govorila o ulozi Marije u "Žikinoj dinastiji"

Foto: Youtube printscreen
Tužna vest o smrti glumice stigla je danas iz Atina.

Rialda Kadrić iznenada je preminula u 57. godini u Atini, gde je poslednje vreme živela. 

Rialda, koja se proslavila ulogom Marije iz "Žikine dinastija, otišla je iz Beograda 1986. godine pravo u London. Pariz je bio njena prva ljubav i imala je fantaziju o tom gradu, ali kada je otišla u London, taj grad je brzo razuverio i dozvolio joj da ga upozna i zavoli. 

Završila je Svetsku književnost i baš te studije su je ''isporovocirale'' da istraži svet. Kada su je upitali kako joj se čini Beograd posle svih ovih godina, odgovorila je: "Kao da dolazim u novi grad i otkrivam ga ponovo. Naišla sam na dosta dobrih stvari u njemu. Za početak, nema više rata. Nikada nije imala želju da daje intervjue jer je oduvek više volela da postavlja pitanja i traga za odgovorima. Da otkriva šta se sve dešava u ovom trenutku", pričala je Rialda u emisiji 150 minuta. 

Ulogu Marije je posmatrala kao svojevrstan kalup. 

- Sa ulogom Marije su me stavili u određeni kalup, to se glumicima dešava. Ako prihvatite taj kalup, to ume da bude zavodljivo i ta slava, ljudi vas prepoznaju, ali možete da se skamenite, nema disanja, nema koraka, nema gde da se zaviri i ukalupite se, nema novih otkrivanja jer ste se okamenili u istoj poziciji u kojoj su vas stavili drugi. Ja sam htela sam da se izborim za svoj izbor - pričala je glumica.  

Govorila je da čovek sebe upoznaje kroz druge. Uvek se vrati na unutrašnja pitanja. Njen ugao je bio posmatrački. 

Bila je u Londonu, pa u Americi. Radila je kao reporter za BBC, Glas Amerike. 

U Beograd je došla prvi put 2016. godine. 

 

 

 

 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd