fbpx
Skip to main content
Serbia Fashion Week

Senzacionalan spoj mode, kulture i muzike na svečanom otvaranju 18. "Serbia Fashion Week"-a!

Foto: Promo
Ovo je prvi “Fashion Week” u regionu, koji se posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa ponovo održava uživo pred publikom!

Svečanost u velelepnom zdanju Muzeja Vojvodine, jednoj od najlepših ustanova kulture u našoj zemlji, otvoren je 18. “Serbia Fashion Week”.

Imajući u vidu da je ovo prvi “Fashion Week” u regionu, koji se posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa ponovo održava uživo pred publikom, naša nacionalna nedelja mode i ovoga puta dokazala je svoju lidersku poziciju.

- Večeras smo ovde u Muzeju Vojvodine, jer je “Serbia Fashion Week” deo projekta Evropske predstonice kulture 2022. i ovo je svojevrstan uvod u ono što ćemo raditi cele naredne godine. Krećemo iz ove ustanove kulture, a onda se selimo na krov TC “Promenada”, gde ćemo naredna dva dana gledati ukupno pedesetak fantastičnih revija. U utorak se ponovo vraćamo u Muzej Vojvodine sa “Design Week”-om i završavamo sa online konferencijom u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, na temu održive mode i reciklaže, što će biti najvažnija tema u decenijama koje dolaze. Ovu priliku želim da iskoristim da se zahvalim svim kreatorima koji su uložili ogroman napor da se pojave na srpskoj nedelji mode. Nije im bilo lako ove dve godine finansirati kolekcije, a “Serbia Fashion Week” je poznat po tome što podržava domaće dizajnere jednako i u mogućim i u nemogućim uslovima - rekla je predsednica “Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat.

Oduševila je sve ulogom Ljiljane u filmu "Toma", a evo kako izgleda SUPRUG Pauline Manov i ČIME SE BAVI!

Oduševila je sve ulogom Ljiljane u filmu "Toma", a evo kako izgleda SUPRUG Pauline Manov i ČIME SE BAVI!

Ova naša PEVAČICA važi za FATALNU BRINETU, a sada je svima otkrila KAKO SE NEGUJE: "Kosu perem svaki treći dan"

Ova naša PEVAČICA važi za FATALNU BRINETU, a sada je svima otkrila KAKO SE NEGUJE: "Kosu perem svaki treći dan"

OVO JE PREVIŠE ZA NJENE GODINE?! Glumica prošetala DEKOLTE crvenim tepihom i danas SVI pričaju o tome - čista PROVOKACIJA

OVO JE PREVIŠE ZA NJENE GODINE?! Glumica prošetala DEKOLTE crvenim tepihom i danas SVI pričaju o tome - čista PROVOKACIJA

Nakon njenog obraćanja usledila je revija francuskog dizajnera visoke mode Emerika Fransoa, koji je dobro poznat srpskoj modnoj publici. Specijalni gost talentovanog francuskog dizajnera bila je slavna rok princeza Slađana Milošević koja je svojom harizmom doprinela da celo veče publici ostane u posebnom sećanju.

- Cilj prikazivanja ovih modela nije prodaja. Večeras smo videli kolekciju koja predstavlja moje viđenje mode posle kovida. I u ličnom i u profesionalnom smislu, bilo mi je veoma teško u prethodnom periodu. Osećao sam se kao da je sve uništeno. Pitao sam se da li ću nastaviti? Da li ću kreirati i dalje? Da li imam energije da radim ponovo? Zbog toga se u pozadini večerašnje revije čula poznata pesma “Noć u belom satenu”. U ovom dugom kovid period imao sam osećaj kao da sam u lošem snu, bez ruku. Dok sam stvarao ovu kolekciju zamišljao sam  snažnu ženu koja voli svoje obline, svoje telo, koja može da pokaže sebe, da bude snažna i moćna. Ženu kakvu volim - rekao je Emerik Fransoa i dodao da ga raduje dobrodošlica u Novom Sadu, te da mu je čast što je imao priliku da sarađuje sa Slađanom Milošević koju je publika pozdravila ovacijama.

- Osećam se divno u Emerikovoj kreaciji. Takve žene danas treba da budu. Nikad ne smeju da odustanu od svog identiteta, a korset upravo to simbolizuje. Moda, muzika, književnost - za mene je to sve isti svet. Umetnost je moj prostor - rekla je Slađana Milošević dodajući da je oduševljena organizacijom i atmosferom koja je vladala na otvaranju 18. “Serbia Fashion Week”-a, jedine licencirane nedelje mode u Srbiji.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd