Skip to main content
Pospana devojka

STALNO VAM SE SPAVA: Grešite ako mislite da je UMOR! Vašem TELU NEDOSTAJE OVO, a ima ga u ovim namirnicama

Foto: Profimedia
Rešite problem brzo!

Danas su nam dostupne brojne namirnice koje se mogu svrstati u kategoriju zdravih, mnogi ljudi treniraju i trude se da se hrane zdravo, ali ono što ipak sa vremena na vreme pravi problem je osećaj umora koji ne prestaje bez obuzira na to koliko jedemo i da li smo spavali.

Možda se radi samo o nedostatku nutritijenata koje imamo upravo u ovim namirnicama o kojima ćemo govoriti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima brojne prednosti za zdravlje. Odličan je izvor vitamina i antioksidanta. Popravlja raspoloženje i koncentraciju, a smanjuje nivo stresa.

zeleni čaj
Foto: Profimedia

Pšenična trava

Odličan je izvor vitamina B kompleksa, gvožđa i magnezijuma. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može da smanji rizik od nastanka anemije, poboljša cirkulaciju krvi i smanji rizik od nastanka hronične upale.

Banane

Odličan su izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Za banane je poznato da u vrlo kratkom vremenskom razdoblju podižu nivo energije.

banane
Foto: Profimedia

Voda

Dehidracija je jedan od vodećih uzročnika hroničnog umora. U trenucima kada osećate da vaša koncentracija i nivo energije počinju da padaju, popijte čašu vode.

flaša sa vodom
Foto: Profimedia

Jogurt

Probavne smetnje mogu uzrokovati probleme u pamćenju, kao i hroničan umor. Probiotici iz jogurta mogu da podstaknu rad probavnog sistema, da poprave raspoloženje i povećaju nivo energije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Grmljavina
28 Beograd