fbpx
Skip to main content
Tatjana Bašević

"Mislila sam da ću UMRETI, nisam mogla da DIŠEM" Krasila je svetske naslovnice, a privatno prolazila PAKAO

Foto: Instagram printscreen/angel.tatjana
Ipak, mnogi ne znaju da se iza lepog lica i osmeha krije više nego naporan životni put pun odricanja.

Tatjana Bašević, poznata kao Angel Tatjana jedna je od naših najlepših manekenki. Samo na Instagramu prati je preko 55 hiljada pratilaca, a poznata je kao osoba britkog jezika koja se ne libi da javno iznese svoje stavove.

Ipak, mnogi ne znaju da se iza lepog lica i osmeha krije više nego naporan životni put pun odricanja.

Ovo ULJE nikako NE SMEŠ koristiti ZA PRŽENJE: Postoji podela, ova nisu namenjena za termičku obradu

Ovo ULJE nikako NE SMEŠ koristiti ZA PRŽENJE: Postoji podela, ova nisu namenjena za termičku obradu

Stavi JABUKU na mesto gde čuvaš KROMPIR i gledaj šta će se DOGODITI, kada vidiš REZULTAT uvek ćeš ovo raditi

Stavi JABUKU na mesto gde čuvaš KROMPIR i gledaj šta će se DOGODITI, kada vidiš REZULTAT uvek ćeš ovo raditi

SAGRADILA NOVU KUĆU: Elena Karaman objavila FOTOGRAFIJE svog DOMA na Kosmaju, uživa u prirodi (FOTO)

SAGRADILA NOVU KUĆU: Elena Karaman objavila FOTOGRAFIJE svog DOMA na Kosmaju, uživa u prirodi (FOTO)

Tatjana je rođena u Švajcarskoj, a kako je i sama nebrojeno puta istakla, osećala je da tamo ne pripada. Drugačiji mentalitet, hladni i nedruželjubivi ljudi... ono je što joj je oduvek smetalo, te su joj neke od najlepših uspomena iz detinjstva, kada je raspust provodila kod bake i deke.

- Srbi su najlepši narod i spolja i iznutra, imamo običaje i istoriju koji se ne mogu kupiti švajcarskim novcem - rekla je manekenka jednom prilikom.

- Sa 13 godina me je tata doveo prvi put u Beograd, od tada sam zaljubljena u ovaj grad. Nešto u meni mi je od tad govorilo da je ovo moj dom, jer se u Švajcarskoj nikad nisam osećala kao kod kuće i znala sam da neću provesti život tamo. U međuvremenu sam se selila dosta po svetu, ali pre šest godina sam definitivno odlučila da je Beograd mesto gde želim da gradim sve - priča Tatjana.

Školovanje u Švajcarskoj je takođe nešto što je za manekenku bilo veoma komplikovano. Tatjana je morala za sve duplo da se bori, a kao i ostale stvari u toj zemlji, nije smela da se ističe ili odskače od ostatka dece.

- U drugom razredu, moja učiteljica je primetila da se moje ponašanje promenilo, postala sam dosta odsutna. U tom trenutku su se moji roditelji razvodili i to se naravno odrazilo na mene. Međutim, osnovnu školu sam završila i upisala sam jednu od najprestižnijih gimnazija u Švajcarskoj, i tek tada kreću moji pravi problemi. Tada sam imala 13 godina, moji porodični problemi su eskalirali, a ja nisam mogla da se fokusiram na školu i onda sam morala iz gimnazije da se prebacim u srednju školu - počela je priču Tatjana.

- Tada su se umešali i socijalni radnici jer su mislili da imam jedan oblik autizma, tj HFS sindrom. Nakon čega sam se upisala u gimnaziju za autističnu decu. U razredu nas je bilo malo, od tri do pet. A zanimljiva stvar je ta što su i sami profesori imali blaži oblik autizma. Ta škola je u tom trenutku bila spas za mene. Posle godinu dana sam se vratila u ekonomsku gimnaziju, tada sam se već bavila manekenstvom. Pored toga sam živela sama i radila. Na kraju sam upisala fakultet, odnosno akademiju. U jednom trenutku sam odlučila da se ispišem iz škole i krenem u Los Anđeles. Na današnju sreću, nisam otišla - priča Tatjana.

Jedno vreme zbog anksioznosti nije mogla da funkcioniše, i da svoj problem nije rešila na vreme, sada bi mogao da ima velike posledice na svakodnevnicu do kraja njenog života. Nekoliko trauma koje je ignorisala, doveli su je do jedne situacije posle koje je počela da gleda na anksioznosti iz drugog ugla.

- Meni je bilo nejasno šta je to i imala sam predrasude kao i većina ljudi prema reči "anksioznost". Dok jedno veče nisam mislila da ću umreti jer nisam mogla da disem, ne mogu da stojim, srce hoće da mi eksplodira - nišim izazvanim. I trebalo je nekoliko napada da bih shvatila da nesto nije uredu sa psihom, a ne telom. I jednom kada sam ušla u materiju i shvatila o čemu se radi, već mi je bilo 80 odsto lakše jer sam svesna protiv čega se borim ili sta me napada, a ne više trip da nesto fizički sa mnom nije okej. Pronasla sam koren, tj uzrok šta u meni budi napade i rešila ga - objašnjava Tatjana.

Tatjana je bila uspešna u manekenstvu, ali način na koji su je predstavljali mediji u Švajcarskoj joj se nije dopao i konačnu tačku na karijeru modela je odlučila da stavi kada se preselila u Srbiju.

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd