fbpx
Skip to main content
Zorannah

ZLATNE PLOČICE, PRESKUPA HRANA, A CENA NOĆENJA JE BRUKA: Zorannah u vili Đanija Versaćea: Ovakav luksuz se ne viša često

Foto. Instagram - Youtube printscreen/zorannah - Videofashion
Sve pršti od luksuza!

Blogerke Zorana Jovanović, Ena Luna i Kristina Jezdić borave u Majamiju, a na Instagramu se pojavila njihova fotografija iz čuvenog hotela sa pet zvezdica "Villa Casa Casuarina".

Fotografiju iz ovog hotela u Majami Biču objavila je Zorannah na svom Instagram profilu gde ju je lajkovalo 12.000 ljudi.

"Privatna večera sa mojim devojkama", napisala je blogerka, a među komentarima ima komplimenata i kritika da izgledaju potpuno isto, ali je to sada u drugom planu.

Najvažnija je zapravo priča o samom hotelu. Vilu je sagradio Alden Frimen 1930. godine. Frimen je bio sin blagajnika kompanije "Treasurer of The Standard Oil Trus", poznatije kao Rokfeler kompanija, koji je svom nasledniku ostavio ogromno bogatstvo.

Vila u kojoj je Frimen okupljao prijatelje sagradila je firma "The Hubbell & Hubbell", dok je za enterijer bio zadužen Adison Mizner. Raskošna kuća ima 24 apartmana, u onom na poslednjem spratu živeo je prvi vlasnik, dok je ostale sobe iznamljivao bliskim ljudima.

Nakon njegove smrti vilu je kupio Žak Amsterdam, a 1992. zapazio ju je slavni kreator Đani Versače koji se odmah zaljubio u njenu špansku arhitekturu.

Versače je vilu kupio za 2.95 miliona dolara, a za dodatnih 3.7 miliona postao je vlasnik hotela koji se nalazi odmah pored kuće. Na renoviranje koje je trajalo tri godine (do 1997) potrošio čak 32 miliona dolara kako bi svaki kutak bio prilagođen njegovom ukusu.

Đani Versače je napravio 10 luksuznih apartmana od prvobitnih 24, bazen je uokvirio pločicama od 24-karatnog zlata, ukrasio je vilu mozaicima i ostalim umetničkim delovima. Iako je većina nameštaja, nakon ubistva kreatora i prodaje kuće pripala njegovoj sestri Donateli Versače, sačuvana je njena estetika po zamisli legendarnog dizajnera.

Kuća je nakon ubistva Versačea bila prazna tri godine, a onda ju je Donatela prodala za 19 miliona dolara telekomunikacijskom mogulu Piteru Loftinu, piše na sajtu hotela. A zatim ju je 2009. preuzeo Barton Vajs, da bi 2013. na aukciji pripala biznismenu sa Floride kog povezuju sa "Jordache Enterprises" za više od 41 miliona dolara.

Za vilu se vezuje tragična priča o ubistvu Đanija Versačea 15. jula 1997. godine. Slavni dizajner upucan je ispred ove kuće, a zločin do danas nije rasvetljen.

Vila koja se nalazi na samo nekoliko metara od Atlantskog okeana i u kojoj noćenje, prema "luxlife.rs" košta 749 dolara, danas je hotel, u okviru kojeg se nalazi i restoran italijanske i mediteranske kuhinje a kao njegova pogodnost izdvaja se to što se u njemu služi i veganska i bezglutenska hrana.

Kada su u pitanju cene, na sajtovima za ocenu ponude ovog restorana piše da je cena ručka od tri jela 29 dolara, dok se na cenovniku dostupnom na sajtu hotela može videti da se cene koktela kreću od 20 dolara, dok je cena najjeftnijieg vina 13 dolara.

 

 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd