fbpx
Skip to main content
Anđelina Džoli

OSAM MILIONA EVRA! Anđelina Džoli PRODALA SLIKU slavnog političara, ovo smatraju njegovim NAJZNAČAJNIJIM DELOM!

Suma gotovo četiri puta viša od procenjene!

Slika nekadašnjeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, koja je bila u vlasništvu glumice Anđeline Džoli, prodata je na aukciji u Londonu za osam miliona evra (sedam miliona funti). Suma je gotovo četiri puta viša od procenjene i oborila je prethodni rekord kada je jedna Čerčilova slika prodata za nešto manje od dva miliona evra.

Slika Kula džamije Kutubija, koju je Čerčil naslikao u Marakešu u Maroku tokom Drugog svetskog rata, prodata je nepoznatom kupcu. Portparol aukcijske kuće Kristi opisao je sliku kao "Čerčilovo najznačajnije delo".

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

MASNA JETRA JE ČESTA I VEOMA JE OPASNA: Ovaj PRIRODNI NAPITAK brzo pomaže u čišćenju ovog vitalnog organa

MASNA JETRA JE ČESTA I VEOMA JE OPASNA: Ovaj PRIRODNI NAPITAK brzo pomaže u čišćenju ovog vitalnog organa

V
Anđa Džoli
Foto: Profimedia

- Ovo je jedini je pejzaž koji je oslikao tokom rata - dodao je portparol.

Čerčil, vrsni umetnik, inspiraciju je dobio u marokanskom gradu i oslikao Kulu džamije Kutubija tokom savezničke konferencije u Kazablanci 1943. Zatim je gotov komad poklonio bliskom ratnom savezniku, američkom predsedniku Frenklinu Ruzveltu.

Delo se na kraju našlo u vlasništvu glumice Anđeline Džoli, koja ga je kupila na aukciji u Nju Orleansu 2011. godine. Mahnito licitiranje u ponedeljak, uglavnom putem telefona, dovelo je da konačne rekordne cene od sedam miliona funti.

Cena sa aukcijskom provizijom je više od 9,4 miliona evra (8,2 miliona funti). Na aukciji su prodata još dva Čerčilova dela.Pre nego što je ušao u političke vode, Čerčil je bio vojni oficir, a slikarstvom je počeo da se bavi relativno kasno, sa 40 godina.

Strast prema neobičnim svetlima Marakeša otkrio je tridesetih godina prošlog veka, kada je veći deo Maroka bio francuski protektorat.

Čerčil je sliku stvarao sa balkona gradske vile Tejlor, kasnije omiljenom stecištu evropskog džet-seta sedamdesetih godina prošlog veka, posle istorijske konferencije u Kazablanci, na kojoj su saveznici izjavili da neće prihvatiti ništa manje od "bezuslovne predaje" Nemačke u ratu.

Slika prikazuje minaret džamije iza bedema starog grada, dok se u pozadini vide planine, a ispred bogomolje, sićušne šarene figure.

 

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd