fbpx
Skip to main content
dečko i devojka

ON ŽELI PAUZU! Evo kada je DOBRA IDEJA da se na neko vreme RASTANEŠ od NJEGA!

Foto: Profimedia
Bitno je da se u tome usaglasite!

Ponekad stvari postanu toliko toksične i nezdrave da se oba partnera osećaju preplavljeno, a to je često rezultat nekih promena.

Promene su neizbežne, a svaka od njih sa sobom nosi prilike za rast, kao i izazove s kojima je potrebno suočiti se. Svaki novi izazov zahteva novo pregovaranje kako bi veza napredovala, a čak i one najuspešnije i zdrave veze zahtevaju stalno prilagođavanje.

ljubav
Foto: Profimedia

Kada se parovi nađu u takvom "zastoju", često razmišljaju o tome da se odmore jedni od drugih i od svoje veze. Odmaranje od veze moguće je i dobra je ideja, samo ako partneri postupaju oprezno.

Ipak, kada su stvari posebno napete i bolne, odmor se može činiti najpametnijim i najlakšim rešenjem, ali to retko jeste.

Uzimanje pauze od veze može da bude štetno za vezu ako osećaji izblede, što se često događa kada su parovi razdvojeni. Može biti štetna i ako prestanete da se trudite ili ako osetite olakšanje uzrokovano begom od nekog izazova.

Jedini način sprečavanja ovih zamki je pažljivo planiranje. Pauza u vezi bez dobro promišljene strukture obično se pokazuje katastrofalnim rešenjem. Umesto koraka prema napretku veze, najčešće postaje prvi korak ka prekidu veze.

Pre nego što vi i partner razmislite o pauzi, postavite sebi pitanje: "Šta mi pokušavamo da postignemo pauzom?"

Ako ne možete jasno da odgovorite na to pitanje, nemojte da pravite pauzu, a ako na to možete da odgovorite, razmislite da li bi pauza mogla da bude korisna ili nekorisna. Ako se već odlučite na uzimanje pauze od veze, evo sedam saveta kako da je učinite korisnom i produktivnom za oboje:

Pročitajte i:

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Snow
-3 Beograd