Skip to main content
bb

STARA ŠKOLA: Miodraga Krivokapića svi znate, a malo ko zna da je ovaj GLUMAC njegov SIN jedinac (FOTO)

Foto: Youtube printscreen/24sata
On se proslavio svojom prvom ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", a zatim je osvojio srca publike u seriji "Istine i laži"

Miodrag Krivokapić je jedan on naših najcenjenijih glumaca.Poznat pod nadimkom Brik, rođen je u Peći, na Kosovu i Metohiji 22. aprila 1949. godine.

Detinjstvo je proveo u Peći, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Još tada želeo je da se bavi glumom i pokušao da se u Beogradu upiše na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, ali nije prošao na prijemnom ispitu.

BILA JE U BRAKU SA FOLKEROM i nastupala sa njim kao IGRAČICA, a danas je ne biste prepoznali!

BILA JE U BRAKU SA FOLKEROM i nastupala sa njim kao IGRAČICA, a danas je ne biste prepoznali!

Čula je kako je muž pred ljubavnicom naziva DEBELOM KRAVOM i spremila BRUTALNU OSVETU! (FOTO)

Čula je kako je muž pred ljubavnicom naziva DEBELOM KRAVOM i spremila BRUTALNU OSVETU! (FOTO)

MILICA PAVLOVIĆ BEZ TRUNKE ŠMINKE: Zbog OVE fotke pevačice gore mreže! (FOTO)

MILICA PAVLOVIĆ BEZ TRUNKE ŠMINKE: Zbog OVE fotke pevačice gore mreže! (FOTO)

Pokušao je još dva puta, ali ponovo neuspešno, pa je svoju želju ostvario u Zagrebu na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost. Zbog toga je deo mladosti proveo u Hrvatskoj, i postao član pozorišta Gavela, a zatim i Hrvatskog narodnog kazališta.

bb
Foto: Youtube printscreen/24sata

Odmah po zvaršetku Akademije, počeo je da dobioja uloge na filmu. Neke od prvih su role u filmovima Zec, Kuća i Seljačka buna 1573, kao i seriji Mačak pod šljemom, gde je igrao glavnu ulogu.

Godine 1986. Krivokapić se vratio u rodnu Srbiju. Od tada živi kao slobodan umetnik u Beogradu. Igrao je u brojnim predstavama, filmovima i serijama, a početkom 2000-ih postao je prvak Beogradskog narodnog pozorišta.

Ipak, Miodrag nije prekinuo veze sa Zagrebom, pa i danas glumio u hrvatskim serijama. Jedna od najpoznatijih je serija Kud puklo da puklo.

Pratili smo ga u prošloj sezoni seriji "Tajne vinove loze", ali i u reprizama serije "Gore - dole". Retko ko zna da je njegovim stopama pošao i njegov sin, Bojan Krivokapić.

On se proslavio svojom prvom ulogom Momčila Đokića Gusara u filmu "Montevideo, Bog te video", a zatim je osvojio srca publike u seriji "Istine i laži".

Bojan je rođen u Beogradu pre 36 godina, a u rodnom gradu diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu. Oženjen i sa suprugom Taisom ima ćerku Nevenu i sina Bogdana.

- Moji roditelji Svetlana i Miodrag, kao i Taisini Tatjana i Mladen jedva čekaju da se s njom druže, kažu da im ona daje veliku injekciju sreće. I stric Damjan i ujak Stefan pokazuju veliku želju i interesovanje da pripomognu kad god je potrebno. Nevena je sad svima na prvom mestu, što je potpuno normalno i prirodno - rekao je glumac u jednom intervjuu nakon rođenja prvog deteta.

bb
Foto: Youtube printscreen/PRVA

Osim što mu daje savete kada je reč o poslu, Bojan sa ocem Miodragom često razgovara i o braku.

- Baš sam pre neki dan pričao sa ocem Miodragom kako mi dani brzo prolaze otkako sam u braku. Dok sam trepnuo, čini mi se, prošao je mesec. Taisa i ja smo živeli godinu zajedno pre venčanja. Ovo je samo nova dimenzija našeg odnosa. Kod mene se, zasad, ništa nije promenilo, jedino možda to što sad nosim burmu i što bi trebalo da se ponašam malo ozbiljnije - rekao je glumac u pomenutom intervjuu.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd